Afbeelding

Expositie Bitswijkschool in Sint Jan

Onderwijs 11 keer gelezen
UDEN - Kinderen van basisschool Bitswijk hebben dinsdag een prachtige tentoonstelling van schilderijen geopend in zorgcentrum Sint Jan in Uden. Janneke Horck, leerling van groep 6/7, onthulde samen met haar oma, mevrouw Verstraaten, een schilderwerk in de gemeenschapsruimte van het Udens zorgcentrum.

[image=166776]

Uit iedere groep van de school waren twee kinderen aanwezig. Samen met alle kinderen hingen mevrouw Verstraaten en Janneke het laatste schilderij in de prachtige rij van dertig schilderijen rond het thema 'Vrolijk' op. Elke groep van basisschool Bitswijk heeft drie schilderijen in dit thema gemaakt. Deze schilderijen hangen de komende twee maanden in de hal van Sint Jan.
Iedereen kan vrij binnenlopen om de tentoonstelling te bekijken. Aan het einde van de tentoonstellingsruimte ligt een map met foto’s van alle werken en de kunstenaars. Bezoekers kunnen hier hun reacties achterlaten.
De tentoonstelling is ontstaan binnen het project ZoWee!, waar basisschool Bitswijk aan deelneemt. ZoWee! is een project dat basisscholen en zorginstellingen in activiteiten met elkaar verbindt. Het beoogt kinderen in contact te brengen met cliënten en medewerkers in de zorgsector, om een duurzaam contact tussen oud en jong tot stand te brengen, maar ook kinderen kennis te laten maken met het werken in de zorgsector. Voor basisschool Bitswijk is de verbinding die hier gemaakt wordt met Brabant Zorg een van de activiteiten die worden ondernomen richting het nieuwe Ontmoetingsplein Bitswijk, die in de zomer van 2013 geopend gaat worden aan de Klarinetstraat. Hier zal naast basisschool Bitswijk ook Brabant Zorg met 32 zorgwoningen worden gehuisvest.
Het Ontmoetingsplein Bitswijk is een Multifunctionele Accommodatie in het hart van de Bitswijk en gaat verder onderdak bieden aan peuterspeelzaal Rommelpot, kinderopvang Kiobra, basisschool Bedir, Welzijnsinstelling Dichterbij en volleybalvereniging Saturnus. Daarnaast zullen organisaties als de Wijkraad, Vivaan en Compas Jongerenwerk activiteiten vanuit het centrum gaan organiseren. Hierdoor ontstaat een unieke combinatie tussen onderwijs, welzijn, zorg, sport en wonen. De deelnemers aan dit project hebben met elkaar inmiddels een gezamenlijke visie geschreven, met hun missie voor de wijk. Op hetzelfde terrein van de huidige Bitswijkschool worden ook 50 appartementen gerealiseerd.

[image=166777][image=166778][image=166779][image=166780][image=166781][image=166782][image=166783][image=166784][image=166785][image=166786][image=166787][image=166788]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant