Afbeelding

‘Ik heb gewoon op mezelf gestemd’

Politiek 12 keer gelezen
UDEN – “Ik heb gewoon op mezelf gestemd”, antwoordt Ronald Dol nadat hij zijn stemformulier in de verzamelcontainer heeft gestopt. Niemand in het Udense gemeentehuis lijkt het opgemerkt te hebben dat de Brabantse PVV-lijsttrekker zojuist gestemd heeft voor de Provinciale Staten.

[image=166817]

Het is alleen opvallend dat radio, tv en ook het Udens Weekblad een bijzondere belangstelling voor de man tonen die niet zoals het landelijke PVV-kopstuk vergezeld wordt door spiedende mannen met oortjes. Nee, Ronald Dol is ook helemaal niet bang om in Uden over straat te gaan. “Al moet het opsporingspercentage drastisch omhoog”, vindt hij. “Daders moeten ook harder en sneller gestraft worden.”
Bang voor de lokale islamieten is Ronald Dol ook niet. “In Uden hebben we op zich van moslims niet zo veel last, maar we moeten voorkomen dat ze overlast gaan geven.”
De PVV-voorman ziet tot zijn tevredenheid dat er achter de balie van het gemeentehuis geen hoofddoekjes zichtbaar zijn, want hoofddoekjes daar is hij tegen. “Mensen die werken bij de overheid in een openbare functie zouden geen hoofddoekje meer mogen dragen en een feit van onderdrukking laten zien naar buiten toe. Laten we daar mee beginnen. Dat zijn stapjes die langzaamaan gemaakt moeten worden en daar zullen wij provinciaal ook voorstellen over doen.”
Hij vertelt de Udense politiek niet zo intensief te volgen, maar hij vindt desgevraagd dat theaters, dus ook Markant zichzelf moeten bedruipen: “Ook moet eens goed gekeken worden naar het salaris van de directeur die daar zit, want als de directeur een megasalaris verdient dankzij de subsidie, dan moet je daar je vraagtekens bij zetten.”
Ronald Dol zou ook graag wat meer koeien in de Udense weilanden zien: “Je mist de geur, de lucht, het fruitige, het is zo belangrijk dat die koe terug de wei in gaat. Dat geeft meer contact tussen burger en boer. Nu is dat contact helemaal weg. Je rijdt langs lege weilanden, je ziet alleen maar grote stallen staan en je hoort alleen maar over Q-koorts en dat moet weg. Meer C02-uitstoot? Ja, dat zeggen ze, maar de resultaten en de rapporten daarvoor zijn niet eensgezind. Het kan goed zijn dat die meerderheid van wetenschappers over een aantal jaren er op terugkomt. Dat zie je op het ogenblik ook met de milieurapportage over smeltende ijskappen, daar komen de mensen ook van terug.”

[image=166816][image=166818][image=166819]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant