Afbeelding

Prins Dick en Prinses Lena onthuld

Carnaval 70 keer gelezen
UDEN – In ‘het Knarrekot’ (de tuinzaal van BrabantZorg Sint Jan) zijn donderdagavond Prins Dick en Prinses Lena onthuld. Prins Dick Tammer en Prinses Lena van Altvorst zijn beiden woonachtig in Aldetiendhove waar zij in volle tevredenheid genieten van het leven.

[image=166845]

Prins Dick Tammer is naar Uden gekomen vanwege zijn functie bij Vliegbasis Volkel en omdat hij hier met pensioen is gegaan bleef hij in Uden wonen. Prins Dick heeft nog een tweede carrière gehad als uitvaartleider van de DELA, waar hij na zijn pensioen nog 20 jaar heeft gewerkt. De prins is nog goed gezond en heeft heel zijn leven regelmatig gesport.
Prinses Lena is van haar geboorteplaats Lith naar Uden verhuisd vanwege het werk van haar man, Henk van Altvorst, die op de Aloysius MAVO wiskundeles gaf en er later adjunct directeur werd. Prinses Lena heeft veel in het vrijwilligerswerk gezeten in Uden. Van het ziekentriduüm tot diverse bestuursfuncties. Zingen heeft bij Prinses Lena als een rode draad door het leven gelopen. Ze heeft gezongen in diverse koren en heeft zelfs zangles gehad. Als ze 20 was geweest hadden we haar vast op televisie gezien bij “the voice of Holland” of anders misschien in “Korenslag”.
Het is voor de buitenstaander misschien niet voor de hand liggend dat twee bewoners van Aldetiendhove bij BrabantZorg Sint Jan onthuld zijn als dé prins en dé prinses maar voor degene die weten dat BrabantZorg Sint Jan graag de buitenwereld naar binnen haalt en Sint Jan mee naar buiten neemt zal het wel duidelijk zijn. Deze twee senioren wonen dan wellis waar “in de wijk” maar maken gebruik van de faciliteiten van BrabantZorg Sint Jan. Faciliteiten als thuiszorg, huishoudelijke hulp maar ook de kapper, de winkel, maaltijden en het wekelijks “frietuurtje”. Zo is Sint Jan een ontmoetingsplek voor alle senioren uit Uden.
Vanzelfsprekend vieren deze senioren ook carnaval. Met een sportieve prins en een zangeres als prinses moet het lukken om er ook dit jaar een bruisend, onvergetelijk feest van te maken, maar liefst 6 dagen lang. Elke dag een paar uurtjes! En gezellig samenzijn staat daarbij centraal.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant