Afbeelding

CDA krijgt er van langs

Column 34 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=165263]

Scheidsrechters zijn consequent. Ze maken namelijk consequent fouten. Iedereen weet dat, behalve voetbaltrainers. Neem nou Tiny Verhoeven van 3e klasser Juliana Mill. Natuurlijk was zijn club afgelopen zondag in Gennep veel beter, natuurlijk was de 3-2 van Vitesse ’08 zuiver buitenspel en natuurlijk werd Juliana zelf een doelpunt onterecht onthouden door de helaas blinde scheidsrechter. Poeh poeh Tiny, wat een objectiviteit! Je zou zo bij een eredivisieclub aan de slag kunnen. Ach, je moet maar denken, tijd verwondt uiteindelijk alle hielen, Tiny …of hoe luidde het motto van Feijenoorder John de Wolf ook alweer? Vraagje: Waarom wordt Juliana Mill gesponsord door OBtampons? Nou, ze maken even een hele moeilijke periode door. Grapje Tiny, of word je nou weer kwaad?

Nee, verliezen is ook een kunst. Ieder jaar ga ik een avondje gokken in het Bredase Holland Casino. Ik verlies dan steevast al mijn geld. Toen ik vorige week langsging bleek het gokpaleis gesloten te zijn dus heb ik mijn geld maar door de brievenbus gegooid. Zo doe je dat, trainer Tiny. Gewoon niet zeiken! Kijk naar de Kuussegatters. Door ambtelijk getreuzel van de gemeente Veghel en twee zeikende omwonenden, zien ze zich nou gedwongen om hun feesttent op de Markt af te blazen. Van de rechter had het niet gehoeven. De Kuussen hadden er best een feestje mogen vieren, maar dan moest de muziek beperkt blijven tot de 70 db(A) die in de gemeente overal als maximum wordt gehanteerd, het volume van een scheerapparaat. Op de herentoiletten moest dan een bord met “Ssssst, zachtjes doortrekken AUB” en de polonaise moest op sokken. Schoenen uit! Maar hoor je de kuussen loeien? Nee, ze nemen hun verlies en zetten het waarschijnlijk ergens anders op een zuipen. Ach, een gettoblaster is ook stil als je hem uitzet, en het leven is als een naturiste in een schommelstoel; om de zoveel tijd komt de ellende terug.

Maar coach Tiny, wil je echt weten hoe je moet reageren na een smadelijke verliespartij, sla er dan de krant van donderdag ’s op na. En let dan op de reacties van de politieke partijen op de verkiezingsuitslag. Die vinden namelijk allemaal dat ze zelf hebben gewonnen. Geen enkele partij uitgezonderd!? Zelfs het CDA, dat toch echt werd gehalveerd. Maar wat wil je, die club heeft veel agrarische aanhang en die denkt: zit je tot je nek in de stront, laat je kop dan nooit hangen … of hoe was het motto van boer Marcel ook alweer?

Een weekend met minimaal 7 x 70 db(A) gewenst door


Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant