Dames 1 Terraveen/Forzato al kampioen

Sport 50 keer gelezen
ODILIAPEEL - De Peelse dames van Terraveen/Forzato uit Odiliapeel, speelden eind februari de kampioenswedstrijd tegen de nummer twee Somas/Activia. Bij winst kon de kampioensvlag, vier wedstrijden voor het einde van de competitie, worden gehesen.

[image=166876]

In een afgeladen Terra Victa begonnen de dames gespannen, maar wel erg geconcentreerd aan de wedstrijd. Beide teams lieten zien dat ze het spelletje goed konden spelen. Ondanks dat de set gelijk op ging, raakten de Peelse dames niet in paniek en lieten op het einde van de set zien waarom zij bovenaan staan. Met veel variatie en power werd de tegenstander op een kleine achterstand gezet en ging de set met 25-23 naar Terraveen/Forzato Combinatie.
Toen de eerste set binnen was konden de talrijke toeschouwers zien dat de spanning van het team was weggevallen. Ze startten de tweede set overdonderend en serveerden de tegenstander al meteen naar een 11-2 achterstand. Alle remmen waren los en allerlei variaties werden er gespeeld en via de setstand van 19-4 werd met een daverende knal de set met 25-5 binnengehaald.
De 3e set was in deze wedstrijd de beslissende. De tegenstander probeerde er nog van alles aan te doen, maar de Peelse dames lieten zich niet van de wijs brengen. Ze konden het hoge niveau van de 2e set vasthouden en de tegenstander kreeg geen kans om het kampioensfeestje te verhinderen. De set ging dan ook via tussenstanden van 11-8 en 20-16 met 25-18 naar de Peelse dames. Deze setwinst betekende dat het kampioenschap binnen was en dit werd enthousiast gevierd. De 4e set werd een formaliteit die door het wegvallen van de wedstrijdspanning en concentratie met 25-19 naar de tegenstander ging, wat een 3-1 winst voor de Peelse dames betekende. Ging vorig seizoen het kampioenschap en de promotie met enkele punten nog aan hun neus voorbij, dit seizoen hebben ze, samen met hun trainer coach Jorn van Welie die na dit seizoen afscheid neemt, en assistent trainer coach Peter Schmeits, vanaf de start van het seizoen maar één doel voor ogen gehad en dat was het kampioenschap. Dit werd overtuigend vier wedstrijden voor het einde van de competitie binnengehaald met een voorsprong van maar liefst 23 punten op de nummer twee. Volgend seizoen mogen de dames Van Terraveen-Forzato Combinatie uit Odiliapeel in de promotieklasse laten zien wat ze waard zijn, uiteraard wordt hier met veel vertrouwen naar uitgezien.