Afbeelding

Honderden gymnasten naar de Wervel

Sport 181 keer gelezen
VOLKEL - De gymnastiekvereniging Vlugheid & Kracht Uden houdt in samenwerking met de Koninklijk Nederlandse Gymnastiek Unie wedstrijden Acrogymnastiek. Op zaterdag 19 en zondag 20 maart komen er honderden gymnasten naar Sporthal De Wervel in Volkel.

[image=171177]

Twee dagen lang, ’s morgens en ’s middags, proberen zij in hun niveau een plaatsje te veroveren om te kunnen doorstromen naar de Nederlandse top. De wedstrijden zijn voor C-D-E niveau in duo’s en trio’s, bestaande uit jongens en meisjes. Elke ploeg doet zijn uiterste best om een podiumplaats te veroveren. Er doen meerdere teams van de bloeiende acro-afdeling van V&K mee. Acro is ontstaan vanuit het turnen, jongere en oudere kinderen werken in twee- en drietallen aan de oefeningen op muziek. Het zijn balans- en tempo-oefeningen met verschillende elementen, zoals het bij elkaar op de schouders staan en het maken van - soms dubbele - salto’s. Sporthal De Wervel wordt omgetoverd tot een echte acrohal met een officiële wedstrijdvloer. Deze vloer is eigenlijk een grote verende springplank, die ook bij de turnsport wordt gebruikt. Acrogymnastiek is erg aantrekkelijk om naar te kijken, omdat bewegen en muziek in harmonie prachtige dansante choreografieën oplevert.

De wedstrijden D-E niveau zijn op zaterdag en zondag is het hogere C-niveau aan de beurt. Van 9.15 tot 13.00 uur en ’s middags van 13.45 tot 17.30 uur vindt de competitie plaats. De toegangsprijs voor jeugd tot en met 12 jaar is 1,50 euro voor 13 jaar en ouder 2,50 euro per dag. Zaterdagmiddag om 13.40 uur verricht de Udense wethouder van sport, John Timmers, de prijsuitreiking. Met een toespraak opent hij daarna de middagwedstrijd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant