Afbeelding

Leerlingen maken krant over nieuwe Zwijsen

Onderwijs 61 keer gelezen
VEGHEL – Twaalf scholieren van HAVO 4 van het Zwijsen College in Veghel namen vandaag als eerste een kijkje in hun nieuwe school. De bezichtiging was onderdeel van een workshop van Rozemarijn Vossen.

[image=171495]

De studente journalistiek aan de School voor Journalistiek in Tilburg hielp de scholieren bij het maken van een krant over de nieuwe school. “De leerlingen moeten journalistieke producten maken over de nieuwe school, waarmee ze andere leerlingen informeren. Dat kan een sfeerverslag zijn, maar ook een interview of een column”, zegt Vossen. “Dit is een project om de leerlingen kennis te laten maken met de praktijk”, vult docent Nederlands Wilma Verhulst aan.
Onder studenten doen nogal wat verhalen de ronde over veranderingen volgend schooljaar. Job van de Donk (16) en Mark Delsman (17) gaan hierover de rector aan de tand voelen. “De lesuren zouden 80 minuten worden, dat is echt te lang. We horen ook dat de aula nog kleiner zal worden en die is nu voor de onderbouw al te klein. We willen van de rector horen of dat klopt”, vertelt Job.
Eenmaal aangekomen bij het ‘nieuwe’ Zwijsen zijn de scholieren positief over het strak ingerichte gebouw. De meeste leerlingen zijn blij met de overstap volgens Mark. “Iedereen was het er ook wel over eens dat het tijd werd voor een nieuw gebouw.”

[image=171496]

[image=171497]

[image=171498]

[image=171499]

[image=171500]

[image=171501]

[image=171502]

[image=171503]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant