Afbeelding

‘Direct verliefd op het instrument’

Onderwijs 118 keer gelezen
VOLKEL – “Lang geleden zag ik op televisie bij Klokhuis iemand met een fagot en ik werd direct verliefd op het instrument”, vertelt Sylvia Mooren. Zij is nu muziekdocente bij het CKVU in Uden en geeft daar accordeon- en fagotles. Vrijdagochtend kregen de kinderen van groep 4 van basisschool De Vlieger in Volkel les over dit niet alledaagse instrument.

[image=171560]

‘Waar wordt het rietje van gemaakt’, ‘wanneer is de fagot verzonnen’ en ‘waar komt de naam fagot vandaan’ waren zomaar wat vragen waar de kinderen antwoord op wilden hebben. Maar het leukste was toch wel om zelf geluid uit de fagottino - het kleinere broertje van de fagot - te krijgen.
De les maakt deel uit van het lesprogramma ‘Muziek met een staartje’ van Stichting C. Volgens Sylvia Mooren uit Volkel biedt deze lesserie de mogelijkheid om diverse instrumenten, zoals de fagot, onder de aandacht van kinderen te brengen. “De fagot is een instrument dat je niet zo vaak ziet, tenzij je klassieke concerten bezoekt. Door het instrument hier te introduceren breng je kinderen wellicht op het idee om ook fagot te gaan spelen. In ieder geval wordt de drempel verlaagd. Dat geldt ook voor het feit dat er bij het CKVU inmiddels ook fagotles gegeven wordt. Zes jaar geleden moest ik voor mijn lessen nog naar Eindhoven. Vooral voor kinderen is het van belang dat dergelijke lessen in de nabijheid gegeven worden.” Van alle kinderen uit groep 4 van De Vlieger spelen er op dit moment zo’n tien kinderen een muziekinstrument, maar daar zit de fagot niet bij. Wellicht dat daar binnenkort verandering in komt, want het enthousiasme is nu in ieder geval aangewakkerd.

[image=171554][image=171555][image=171556][image=171557][image=171558][image=171559]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant