Afbeelding

Vrouwen Saturnus grossieren in ‘vijfpunters’

Sport 26 keer gelezen
UDEN – Aan de overwinningen van het eerste damesteam van Saturnus schijnt geen einde te komen. Opnieuw werd De Ring zaterdag geconfronteerd met een 4-0 zege. Topploeg Bravo werd gefileerd tot het gênante af. Met 25-23, 25-7, 25-20 en 25-12 bleef er weinig over van de status die de ploeg uit Westerhoven had opgebouwd.

[image=171664]

Joan van den Heuvel blijft hopen op puntenverlies van Flamingo’s-2. Dit zou inhouden dat Saturnus via een kampioenschap rechtstreeks promoveert. Ondanks de super serie van de afgelopen maanden staat de ploeg ‘slechts’ tweede wat promotie degradatiewedstrijden betekend. Ondanks het uitvallen van ‘pechvogel’ Loes Boley (verzwikte haar enkel) kon Bravo alleen in de eerste set wat voor tegenstand zorgen.

[image=78116]

Volkomen zoek
Van den Heuvel verkeert momenteel in een weelde situatie. Het liet zich merken door Mirte van Driel buiten de basis te laten. Opmerkelijk omdat Udense Mirte donderdag in Beugen een puike partij volleybal liet zien. Veerle van den Heuvel kwam wel in de basis en ook dit tienertalent sloeg donderdag (binnen de lijnen) alles aan flarden. Na de eerste set winst, die wat stroef werd binnengehaald met 25-23, kantelde de wedstrijd en werd het een groot feest. Bravo wenste niet meer te vechten. Een eigenschap wat de ploeg van coach Fred de Haan vaak zo illustreerde. Het Louis van Gaals ‘Tod oder der gladiolen’ was volkomen zoek.

Bitswijk
Saturnus liep speels naar het einde tegen een lusteloze tegenstander die zich al vroeg gewonnen gaf. Geen enkel verwijt overigens aan de Udense meiden die hier professioneel mee omgingen. Het werd één groot feest in het mini sporthalletje ergens in de Bitswijk. Met nog wedstrijden tegen Somas/Activia-3 en laagvlieger Bladel blijft het rustig afwachten op een misstap van Flamingo’s-2. Drie jaar bouwen van coach Joan van den Heuvel c.s. heeft de club een leuk vrouwenteam opgeleverd. Als de ‘kraaien’ uit de regio De Ring nog even willen mijden komen er nog prachtige tijden voor de club uit Uden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant