Afbeelding

Fantastisch acrogym weekend in Volkel

Sport 167 keer gelezen
VOLKEL - Twee dagen, 250 oefeningen, 500 sporters en heel veel enthousiast publiek leidde tot een fantastisch V&K acrogymnastiek evenement in sporthal De Wervel in Volkel. Uit heel Zuid Nederland waren sporters aanwezig.

[image=171827]

De acro’ers niveau E-D streden op zaterdag 19 en de deelnemers niveau C op zondag 20 maart om een plaats in de halve finale op weg naar het Nederlands Kampioenschap. De organisatie was in handen van de vele altijd enthousiaste vrijwilligers van gymnastiekvereniging Vlugheid & Kracht Uden. De acro-ers van V&K genoten zaterdag dubbel. Samen met hun trainers lasten zij na de wedstrijd een extra training in om eens te kunnen oefenen onder omstandigheden die ze eigenlijk bij elke training moeten aantreffen. Er ligt in de Wervel een prachtige, echte acrovloer met de juiste maten. Daarvan wilden zij eens goed profiteren. De vloer is een grote springplank van 12 bij 12 meter met daarop een mooie blauwe schuim toplaag. Het afzetten en landen wordt daardoor een stuk aangenamer en veiliger. Grote wens en eigenlijk een eis van deze tijd is om altijd zo te kunnen trainen. Dat kunnen hun rivalen uit de andere Brabantse gemeente ook. “Waarom blijft hun Uden achter?”, vragen de vertegenwoordigers van V&K zich af. “Wat daar kan moet in Uden, een gemeente die sportstad wil worden, toch zeker mogelijk zijn. Alle acro’ers en turners van V&K zijn lid van een prima club, zij hebben fantastische trainers en ouders die hen ondersteunen. Zij verdienen ook goede trainingsomstandigheden. Het moet niet nodig zijn, dat zij als nog lang geen topsporter al buiten Uden hun sport moeten beoefenen. En dit alleen maar omdat andere omliggende gemeenten de turnsport wel faciliteren en Uden niet.” Veel V&Kers kijken terecht met een fijn gevoel terug op het weekend vol mooie prestaties van henzelf en van de gasten.

Van de 25 eigen teams zijn er 12 teams, die de halve finale hebben bereikt. Door zijn: Fleur vd Meulen, Fleur Cuppen en Fenne van Dijck. Anna Verwegen en Julie Delfos. Maxim Thenu en Roos Bongers. Marieke Kouwenberg, Karlijn van den Hurk en Elke Verhoeven. Femke Donders, Karlijn Lemmens en Rosa Zwaans, Lisanne verwegen en Liz Verstegen. Stef van der Locht en Joep Sauve. Amber Vonk en Lynn Sauve. Britt vd Elsen, Lente Schroer en Lynn Bongers. Suzan Kemps, Nikki Bernard en Sterre Dekker. Eva Zadelhof, Lindi vd Bogert en Janne L’Ortye. Sanne van Nistelrooy en Nikke de Groot. Voor enkele andere teams wacht nog een reserve plaats. Dus zij zijn misschien nog door.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant