Afbeelding

Consument Oss gaat vaak vreemd in Uden

Column 47 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

- Zeg altijd tegen een vrouw hoe mooi ze is, dan vergeet ze je andere leugens.
- Heb Uw naaste lief …maar zorg dan wel dat de buurman niet thuis is.
- Trouw met een wees, dan heb je nauwelijks last van je schoonfamilie.
Het moge duidelijk zijn, als relatietherapeut ben ik even succesvol als een hoer in een Kabouter Plopbikini of een ooievaar met een jetlag. Mijn adviezen zijn even nuttig als een nooduitgang in een kamikazevliegtuig. Geen mens die mij om goede raad vraagt. De enige die ik ooit heb bijgestaan is mijn neef Niko. Tot hij z’n huis uit moest. Zijn ex heeft sinds kort een relatie met een gedetineerde uit Grave. Daarvan weet ze tenminste precies waar hij ’s nachts uithangt. Jawel beste lezer, vreemdgaan bedreigt inmiddels het joggen als volkssport nummer 1. Al kom je er nauwelijks achter wie het allemaal doet … en al helemaal niet wanneer en waar precies!

Enkele jaren geleden las ik in het Brabants Dagblad een interview met boswachter José Borsboom. In natuurgebied de Maashorst stuitte ze nogal eens op “een auto met beslagen ramen”. Wie deze romantische verwijzing niet snapt moet maar ’s naar de film Titanic kijken. Wat boswachter José precies ondernam bij het zien van al die veelzeggende condens stond er trouwens niet bij maar van het vragen naar identiteitspapieren zal wel geen sprake zijn geweest. Het is per slot de vrije natuur. En hupla, even later lag daar weer zo’n strooiseltje tissues tussen de naaktsparren! Conclusie: Ons Udense bos verzuurde in hoog tempo … en een paar jaar later wist niemand meer wie het had gedaan! Of toch? Hetzelfde Brabants Dagblad gaf afgelopen dinsdag, nota bene één dag vóór onze Nationale Boomplantdag, het antwoord: “Consument Oss gaat te vaak vreemd in Uden.” Juist, het zijn dus de getrouwde Ossenaren die na het winkelen naar Uden rijden en in onze bossen een scheve schaats komen rijden! Het is de bende van Oss! Bah, zo kan het niet langer, moet Centrummanager Jack van Lieshout gedacht hebben en hij begon een actie om de Ossenaren binnen de grenzen te houden. Want wat ze in Uden doen, kunnen ze in Oss ook, zelfs beter, beweert Jack. “En als ze trouw blijven aan de Osse binnenstad profiteert daar iedereen van. ” Dus binnenkort: achter theater de Lievekamp speciale parkeerkorting voor auto’s met beslagen ruiten. De publiekstickets zijn tot een half uur voor de voorstelling af te halen bij de kassa. Veel plezier.

Een goed gecondenseerd weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant