Afbeelding

NSGK steunt Brabant Danst met cheque

Sport 49 keer gelezen
UDEN - De Udense Stichting Brabant Danst houdt jaarlijks tijdens de paasdagen het Holland Dans Spektakel. Tijdens dit vierdaagse evenement staat de World Cup Rolstoeldansen centraal in het programma. Dit jaar krijgt Stichting Brabant Danst ook steun van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Een financiële bijdrage van 4.500 euro is toegezegd.

[image=172006]

Naast deze internationale danswedstrijden voor rolstoelgebruikers zijn er ook streetdance wedstrijden en ballroomdanswedstrijden. Al jaren een prachtig integratievoorbeeld van dansers met een lichamelijke beperking en valide dansers. In 1989 werden de eerste rolstoeldanswedstrijden opgenomen in het dansweekend met toen nog slechts 85 rolstoeldansparen. Momenteel komen jaarlijks uit ruim 20 landen zo’n 300 dansparen naar de World Cup Rolstoeldansen toe. De bijna 100 vrijwilligers die elk jaar er voor zorgen dat alles tot in puntjes is geregeld zijn voornamelijk (oud)leerlingen van de danscholen van Hans en Annette Verhoeven. De coördinatie hiervan is in handen van Renate Chalaby-van de Burgt. Stichting Brabant Danst mocht al jaren rekenen op financiële steun van onder andere de provincie, gemeente en verschillende sponsors uit Uden zoals Bouwbedrijf Henk Rovers, Brabant Accountants en Witlox bouwmaterialen. Nu steunt de NSGK dus ook dit evenement.
Het Holland Dans Spektakel start op vrijdagavond 22 april in Sporthal De Kwel in Cuijk met Streetdance wedstrijden voor solo en duo’s. Op zaterdagmorgen 23 april wordt de World Cup Rolstoeldansen voor junioren geopend door minister Edith Schippers van VWS. Zaterdagavond is de vloer voor de streetdance demoteams. Zondagmorgen 24 april vangen de World Cup Rolstoeldansen voor senioren aan. Zondagavond is voor de senioren ballroomdansen en maandag 25 april dansen de junioren vanaf ’s morgens tot ’s avonds laat om de felbegeerde titel. Kijk voor meer informatie op www.hollanddansspektakel.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant