Afbeelding

Vwo-leerlingen steunen Ronald McDonald

Onderwijs 34 keer gelezen
UDEN – De V3Plus klas van het Udens College, sector HAVO/VWO, heeft zich hard ingezet voor het Ronald McDonald kinderfonds. Door krijtmokken te verkopen hebben zij voor dat doel €680,- bijeen gebracht.

[image=172162]

Na twee maanden hard werken met veertien personen zijn de leerlingen van de V3Plus klas erg tevreden. De opdracht bij het project Economie was een eigen bedrijf op te richten. Dat werd 'UCup' en op de open dag van het Udens College en tijdens pauzes werd geprobeerd om zoveel mogelijk krijtmokken te verkopen.
Mignon van Vorselen, een van de leerlingen: "We hebben gekozen voor de krijtmok, omdat we dachten dat dit product goed zou verkopen. En het resultaat is wat ik had verwacht: veel winst!" Vier leerlingen van deze klas zijn onlangs naar het Ronald McDonald huis in Nijmegen gegaan om de cheque te overhandigen. Hier kregen zij ook een rondleiding. Het Ronald McDonald huis was blij met het geld en de inzet: de €680,00 konden ze goed gebruiken. De leerlingen van de V3Plus klas vonden dit hele project meer werk dan gedacht. Gijs Liefrink: "Het was moeilijker dan verwacht. Er komt veel meer kijken bij het starten van een eigen bedrijf dan we dachten. Er moet veel geregeld worden, het maken van een goed ondernemingsplan is lastig, maar het is allemaal wel gelukt."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant