Afbeelding

Zomers modepodium trekt veel bezoekers

Column 17 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

“Laat ons bidden … ” zei ik spottend tegen mijn vriendin, “per slot is het zondag! Dag lief heertje, geef goed weertje … ” Ik reed op dat moment met sneeuwkettingen richting het Hemelrijk. Het vroor dat mijn auto kraakte. Maar in Volkel aangekomen nam ik op de plek waar net nog 10 centimeter ijs had gestaan … een verfrissende duik. Plonsss! Het weer was ineens omgeslagen! Mijn gebedje was verhoord. Ongelofelijk! Kocht ik ’s morgens nog twee liter antivries, een paar uur later vroeg ik bij dezelfde benzinepomp naar een familieflacon zonnebrandolie beschermingsfactor 45.

En hoe gaat dat dan? Komen de eerste knopjes uit (al is het op je televisietoestel) dan loopt heel Nederland meteen met de zomerkolder in de kop. Wij mannen weten dan niet hoe snel we de barbecue uit de motorolie moeten halen terwijl onze vrouwen massaal richting zomercollectie sprinten. Al hangt hun kleerkast nog zo vol met zomerspul –de motten moeten op één been staan, zo druk is het in die kast! – de dames vertrekken … om even later terug te keren in een minuscuul zomerjurkje dat nog strakker zit dan de sluitspier van een kameel in een Libische zandstorm. Maar wel volgens de laatste modetrend!! Ik heb daar niks mee. Nee, gebruik je twee slaapzakken als beenwarmers, laat je je schoenen gieten bij de hoogovens of zit je helemaal onder de piercings zodat het lijkt alsof je door een autistisch nietpistool bent aangevallen, uiterlijk interesseert me niks. “Het gaat om wat er in zit”, is mijn stelregel. “Oh ja?” reageerde mijn vriendin gevat, “ Waarom staat de playboy dan niet vol röntgenfoto’s?”

Het was zondag niet druk op het Hemelrijkse strand. “Geen wonder”, zei mijn vriendin, “alsof je bent aangekleed voor een draaiende vliegtuigpropeller uit de Tweede Wereldoorlog. Je schrikt mensen af! “ Toen ik even later mijn paars-groene zwemstring aanhad, trok zelfs het water zich terug. Het was voor het eerst eb in Volkel!? Mijn vriendin wilde nou ook weg, om precies te zijn naar het Zomerse Modepodium in Oss. En omdat we daar nog slechts een half uurtje modeshow konden meepikken - en dat is toch echt te kort om een goede keuze te maken voor mijn nieuwe zomergarderobe 2011 - heb ik mijn vriendin moeten beloven dit weekend op herhaling te gaan: 2 en 3 april ben ik te zien op Fashion Weekend Boxmeer. Maar mijn vriendin weet ook wel, voor een nieuw uiterlijk … moet ik eigenlijk naar Lourdes. Amen.

Een zon aanbiddelijk weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant