Afbeelding

‘Sponsorloop Eerde echt indrukwekkend’

Onderwijs 49 keer gelezen
EERDE – Kinderen van basisschool Petrus en Paulus in Eerde liepen woensdagmiddag rondjes voor Villa Pardoes. De sponsorloop was een initiatief van Rachel van der Pol en Janine van Oss, twee scholieren van het Zwijsen College in Veghel.

[image=172263]

Zij organiseerden de sponsorloop in het kader van hun profielwerkstuk. “We wilden geen saai werkstuk op papier zetten, maar iets organiseren. Toen kwamen we op het idee om op een basisschool een sponsorloop te organiseren, zodat we ook echt iets zouden bereiken”, vertelt Rachel.
Bij het organiseren van een sponsorloop komen veel dingen kijken. “Meer dan we hadden gedacht. Gelukkig hebben we hulp gekregen van een actiedagcomité van school en zijn we op tijd begonnen!”, zegt Janine.
Het opgehaalde geld gaat naar het goede doel. “Dit jaar hebben we gekozen voor Villa Pardoes, dat is een goed doel in De Efteling, waar zieke kinderen die bijna geen kans meer hebben om beter te worden een heel leuke week krijgen in het hotel.

Opbrengst
Op de opbrengst hebben de dames nog geen goed zicht. “Ik weet het echt niet, maar ik hoop op een groot bedrag! De kinderen worden gesponsord per rondje of voor een vast bedrag”, legt Janine uit.
Over de beoordeling van hun ‘werkstuk’ hoeven Rachel en Janine geen zorgen te maken. “Dat zit wel goed”, zegt meneer Tromp, de leraar die de dames beoordeelt. “Ze hebben veel werk verzet, voor muziek en eten gezorgd. Daar gaat een hoop tijd en werk in zitten. Ze hebben mij zo af en toe laten zien hoe ver ze waren en dat zag er heel goed uit. De dag zelf verloopt nu ook goed, ze lopen er heel ontspannen bij, dat is een goed teken. Ik vind het echt indrukwekkend.”

[image=172264]

[image=172266]

[image=172267]

[image=172268]

[image=172269]

[image=172270]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant