Afbeelding

Pastoor Aarden weg uit Boekel

Religie 147 keer gelezen
BOEKEL - Pastoor René Aarden (45) heeft een nieuwe benoeming aanvaard. Daarmee neemt de pastoor na acht jaar afscheid nemen van zijn parochie in Boekel. Hij wordt pastoor van Grave, Velp, Escharen en Gassel.

In het kader van de reorganisatie van het Bossche bisdom vindt er op het moment een herschikking plaats van pastoors, andere priesters en diakens, die de vorming van de nieuwe parochies gestalte gaan geven. “De benoeming van pastoor Aarden mag gezien worden als een opmaat tot de vorming van een nieuwe parochie, waar ook Mill, Langenboom, Haps, St.Hubert en Wilbertoord deel van gaan uitmaken. In die opmaat zal Aarden zich eerst gaan oriënteren op zijn nieuwe benoeming. Wanneer deze van kracht wordt is op dit moment nog niet bekend. Hierover vinden gesprekken plaats”, legt pastoor-deken Theo van Osch uit.
Boekel verliest hiermee binnenkort zijn eigen pastoor en zijn zelfstandigheid. Het afgelopen jaar was al duidelijk, dat Boekel deel zou gaan uitmaken van de nieuwe parochie Sint Petrus (Uden, Boekel, Odiliapeel, Venhorst, Volkel en Zeeland). Pastoor Aarden is zelf nauw betrokken geweest bij dit proces tot samenvoeging. Van Osch: “Met oog voor locale situaties en met begrip voor de noodzaak van de reorganisatie, heeft hij na de nodige afwegingen dit moeilijke besluit weten te nemen. Grave, Velp, Escharen en Gassel reageerden met blijdschap op het moment dat het nieuws in de kerken daar werd meegedeeld. In Boekel voelde men de bui de laatste tijd al wel aankomen. De mededeling over het vertrek van hun zeer betrokken herder stemde de parochianen verdrietig. Maar ook daar blijft men niet onverweesd achter. Door de overige leden van het pastoraatteam wordt de pastorale zorg gegarandeerd.”

[image=147001]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant