Afbeelding

Udense wordt beroeps hondenfluisteraar

Column 54 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=165263]

Het favoriete bot van onze hond zit in de arm van onze overbuurman. Gisteren nog zag ik ze allebei de straat over rennen. De buurman voorop. Hij sprintte zijn tuinpad op en gooide net op tijd het tuinhek achter zich dicht. Onze hond maakte dezelfde draai, maar knalde met zijn kop tegen het hek op. “Dat was een moedige manoeuvre!”, riep ik vol ontzag, ”ik zou in mijn broek gescheten hebben van angst”. “Precies”, riep de buurman terug, “waarover denk je dat jouw hond uitgleed”. Sorry, onze hond lust buurman en verder niks. Ja, onze tweezitter, daar knaagt hij de hele dag aan maar vindt maar ’s hondenvoer dat smaakt naar ribfluwelen bankbekleding. Kortom, het beest is onhandelbaar. Van de week vond ik een Pools adres en een briefje van 50 euro in zijn mand. Zit hij verdorie nou ook al in de vrouwenhandel?

Zo kan het niet langer! Zal ik hem inruilen voor een chihuahua, die hoeven nooit naar buiten: pak ze vast, raam open, uitknijpen en klaar? Of toch maar Cesar Millan bellen, de populaire hondenfluisteraar die welgeteld 12 uur per dag te zien is op tv-zender National Geographic. En de rest van de dag wordt hij herhaald, zo populair is deze Mexicaan met het gebit van een gefloste pitbull. Maar voordat deze halfgod bij ons op de stoep staat zijn we 22 jaar en 3 honden verder. Maar er is nou een goedkoper alternatief! Liesbeth van der Burgt uit Uden, die van zichzelf zegt helderhorend en helderziend te zijn, is namelijk onlangs professioneel hondenfluisteraar geworden. “Baasjes kunnen Liesbeth bellen als hun hond binnen plast, angstig, depressief of agressief is”, zo las ik. Prima. Maar bij de volgende aanbeveling gingen mijn haren als een Rodesische pronkrug omhoog staan. “Wil je weten hoe jouw hond over jou denkt, ook daar komt Liesbeth achter.” Daar vliegt de Udense wat mij betreft uit de bocht.

Ik weet namelijk zelf heel goed wat onze hond van me denkt. Iedere namiddag ziet hij me thuiskomen met kip, varkensvlees of rund. Conclusie: Mijn hond vindt mij de beste jager van allemaal! De Marco Kroon onder de baasjes. Van de week zat ik met onze hond naar een oude MTV-clip te kijken met veel blote mensen die de lambada dansten. Ik zag onze hond kijken en denken: “Ja, en als ik zoiets doe, zit ik een half uur aan mijn danspartner vast en krijg ik een emmer water over me heen. Niet eerlijk!” Of is dit iets teveel blablador?

Een ruigharig weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant