Afbeelding

'UC Foundation' nieuw leven ingeblazen

Onderwijs 159 keer gelezen
UDEN – “Dit doen we liever dan poep scheppen in een asiel”, zegt Willem Braam, die samen met vier andere leerlingen uit 4vwo van het Udens College de ‘UC Foundation’ nieuw leven hebben ingeblazen in het kader van hun maatschappelijke stage. De UC Foundation verdeelt de opbrengsten van de kerstactie aan goede doelen.

[image=173832]

De UC Foundation, jaren geleden opgericht door leerlingen om het overgebleven geld van de kerstactie te verdelen onder goede doelen, lag eigenlijk een beetje op zijn gat. Max Klotz, Lex Luken, Willem Braam, Freek van Oort en Rein van Alebeek hebben besloten in het kader van hun maatschappelijke stage de UC Foundation nieuw leven in te blazen. “Het is een uitdaging om een grote verantwoordelijkheid te hebben over de uitgave van grote bedragen”, legt Max uit. De vijf leerlingen schoven bij leerkracht Inge Vlierman aan tafel om een plan van aanpak te maken.
De opbrengst van de kerstactie gaat voor een groot deel naar Stichting Edukans, maar er blijft ook altijd een flink geldbedrag over van enkele duizenden euro’s. “Er hebben zich al enkele goede doelen opgegeven”, vertelt Freek. “Die gaan we nu goed onder de loep nemen. Het gaat hoofdzakelijk om projecten met gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden.”
De goede doelen moeten aan een aantal criteria voldoen. Max: “Er moet een link met Uden zijn, het liefst een contactpersoon uit Uden, zodat we goed kunnen checken of het geld goed terechtkomt. Daarnaast moet het iets met onderwijs of educatie te maken hebben, en zich in een redelijk stabiel land bevinden. Wij moeten met onze keuze en argumenten naar de directie, bij wie wij ons verantwoorden.”
De maatschappelijk stage is een tijdelijk project, dat geldt niet voor de UC Foundation. Lex: “Wij richten het nu zo in dat ook in de toekomst de UC Foundation behouden blijft en dat er andere groepen leerlingen mee aan de slag kunnen en verder uitbouwen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant