Afbeelding

Bijna 4500 euro voor school in Afrika

Onderwijs 44 keer gelezen
UDEN - Drie Kruisheren mochten dinsdagochtend op basisschool De Springplank een cheque in ontvangst nemen van bijna 4500 euro. Het geld is voor een school in het Congolese Kighali.

[image=173952]

De derde wereld is voor de kinderen van de Springplank in Uden sinds een aantal jaren een stukje minder ver. De school heeft zich voor vijf jaar verbonden aan een school in Kighali in het Afrikaanse Congo, met als doel dat de kinderen zich bewust worden dat naar school gaan niet overal vanzelfsprekend is. Elk jaar heeft in het teken van een speciaal thema gestaan. Voor het jaarlijkse project met als hoogtepunt de fair zetten, onder leiding van Ineke Smits en Jeanne van der Leest, ouders, leerkrachten en kinderen zich gezamenlijk in. Dit jaar was het thema 'Bouwen en architectuur'. In dit project heeft de Springplank vooruitgekeken naar de nieuwbouw. De kinderen maakten ruimtelijke werkstukken en de wedstrijd werd gewonnen door Stijn Albers en Joep van Hoof uit groep 5. Zij mogen straks de eerste steen leggen. Als herinnering aan de oude huisvesting werd een memoryspel met foto’s verkocht.
De Kruisheren Huub Wagemans, Olivier en Anselme mochten dinsdag 19 april de opbrengst in ontvangst nemen: een cheque van € 4497,45. Daarmee kan de school in Congo verder afgebouwd worden. De twee Afrikaanse Kruisheren bedankten de kinderen en leerkrachten in het Frans, waarbij Kruisheer Wagemans voor de vertaling zorgde.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant