Afbeelding

PSV schiet in Venhorst wel met scherp

Column 49 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Afgelopen week werd onze regio geteisterd door enorme stofwolken. Ze bleken uit de richting van Rotterdam te komen alwaar iemand per ongeluk de trofeeënkast van Feijenoord had opengezet. Tjonge, hoe lang is het geleden dat ze daar een prijs hebben gewonnen? Die club is net een parkeerautomaat. Ze blijven er dagelijks geld ingooien, terwijl ze al jaren stil staan. Van de week hebben 3 Rotterdamse fans een stadionverbod gekregen voor beledigende spreekkoren. Ik weet niet of je wangedrag zó moet belonen.

Die zit! Ja, ik dacht, laat ik maar met wat Feijenoordgrappen beginnen, dan valt alles wat ik hierna over PSV schrijf mee. Want die mogen dan bovenaan staan maar daar is ook alles mee gezegd. Ze hebben van de week weer gewonnen maar de enige die goed speelde was de drumband in de rust. Én Isaksson de keeper. Die pakte verdorie de eerste helft meer ballen dan Kim Holland in een jaar! Die andere Zweed deed gelukkig niet mee. Je weet wel, die van “Kost een Berg, scoort een beetje”. Het schijnt dat deze hardwerkende struikelaar na dit seizoen PSV weer gaat verlaten wegens gezondheidsproblemen; de supporters worden namelijk doodziek van hem. Al zal een vaste schare supporters blijven roepen om verlenging van zijn contract, vooral de aanhangers van Ajax en FC Twente. En het erge is, met deze Zweed gaat het hele team langzaam Bergafwaarts. De knop moet dus om in Eindhoven.

Voor ieder probleem bestaat een oplossing. Neem, als je blijft hoesten, geen hoestdrank maar een laxeermiddel, dan laat je het wel uit je hoofd om nog één keer te hoesten. Als het repareren van je remmen te duur is moet je je claxon wat luider maken. Toen de Heeswijkse pastoor er laatst achter kwam dat hij in z’n kerk een muizenplaag had, heeft hij al die beesten meteen gedoopt. Nou zitten ze er alleen met kerstmis en het komend weekend met Pasen. Dus wat hebben we nodig? Juist: Creativiteit. En zo kwam trainer Fred Rutten op het idee om afgelopen maandag met de hele selectie af te reizen naar Venhorst voor een potje paintballen. En dat werkte want ze scoorden weer als vanouds. Op kliknieuws.nl zie je ze trots poseren op het schietterrein, met op de achtergrond die helikopter . En je ziet ze denken: “Ha, als we de champions league niet halen kunnen we altijd nog naar Afghanistan”!

Oké, om de grappen eerlijk te verdelen: Wat brult harder dan een Boeing 747, heeft 8 poten en een IQ van 120? …. (antwoord: 4 Ajaxhooligans).

Een hoog scorend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant