Afbeelding

Zusjes schilderen voor kinderen op Curaçao

Kunst en cultuur 406 keer gelezen
UDEN – Wethouder Marcel Delhez opende zondagmiddag in Centrum 3C aan de Nieuwe Markt in Uden de expositie van de zusjes Van Brakel. De opbrengst van de expositie gaat naar stichting Siloam Village op Curaçao, een kinderherstellingsoord voor kinderen die niet meer te genezen zijn en voor kinderen die geen thuis meer hebben. Samen met Tineke Coenen, de weduwe van de vorig jaar overleden oud-wethouder Jan Coenen, werd de deur naar de expositie geopend.

[image=174370]

Het echtpaar Coenen steunt het project in Curaçao al ruim twaalf jaar. Hun dochter Olga bezocht het oord tijdens een stage en maakte haar ouders er op attent. Tijdens de bezoeken aan hun dochter die op het eiland is blijven wonen, werd regelmatig het oord bezocht. “Het is dan ook heel mooi dat Veronica Curiel van de Stichting Colourfull People dit als doel heeft gekozen voor de opbrengst van de jaarlijkse tentoonstelling”, zei Tineke Coenen. Ze waardeerde het zeer dat Veronica haar man memoreerde als iemand die zich jaren in heeft gezet voor Siloam Village. “Vlak voordat hij ziek werd, had hij net de tickets opgehaald want we zouden er weer samen naar toe gaan. Het is daar helaas niet meer van gekomen”, vertelt Tineke die dit jaar voor het eerst alleen de reis heeft gemaakt. Wethouder Delhez opende met plezier de tentoonstelling: “Het is geweldig dat kinderen dit doen voor andere kinderen.” Nou ja kinderen, Lisanne van Brakel is 19 en haar zussen Mylène en Kalynda zijn 17 en 15 jaar. Lisanne tekent van alles, van natuur tot materialistische werken. Ze droomt van een studie aan de Kunstacademie. "Ik heb met de werken die hier hangen, ook rekening gehouden met de doelgroep. Dus er hangen tekeningen die kinderen ook leuk vinden denk ik." Mylène’s droom is het realiseren van de combinatie muziek met kunst. Kalynda is meer een muzikaal type kunstenares die ook een ‘beetje’tekent.
Stichting Colourfull People organiseert activiteiten, geeft presentaties en ondersteunt kleine projecten voor kinderen in verschillende landen, door het organiseren van haar jaarlijkse tentoonstelling. Deze is ook morgen, tweede paasdag nog te zien van 12.00 tot 17.00 uur.

[image=174369]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant