Afbeelding

Leerlingen pimpen Solidariteitswerkplaats

Kunst en cultuur 84 keer gelezen
UDEN – In totaal veertig brugklasleerlingen van het vmbo in Uden zijn tot en met vrijdag creatief bezig bij de solidariteitswerkplaats. Die viert dit jaar het 15-jarig bestaan en wordt daarom vrolijk gepimpt door twee ArtXpress-klassen.

[image=174551]

De leerlingen hebben de ontwerpen om de buitenkant van de Solidariteitswerkplaats op te vrolijken zelf gemaakt. “Alle ontwerpen hebben te maken met Afrika, omdat de Solidariteitswerkplaats spullen reviseert voor ontwikkelingslanden in Afrika”, legt docente Mariëlle van Riel uit. Zo worden de gevel en de luifel opgesierd met giraffen, olifanten, Afrikaanse dorpstaferelen, palmen en maskers. “Het wordt echt mooi, en een stuk vrolijker”, zegt Jas van Stiphout, een van de vrijwilligers van de Solidariteitswerkplaats. Hij staat met enkele collega’s geboeid te kijken hoe de leerlingen druk aan het schilderen zijn.
“Het mes snijdt aan twee kanten”, vertelt Mariëlle van Riel. “Voor de leerlingen is dit ook een voorbereiding op hun latere maatschappelijke stage. Andere klassen zijn bezig met beeldhouwen, taarten bakken voor verzorgingshuizen of de EHBOspeldag voor basisscholen mee organiseren. Ook past dit mooi in het project ‘Bruggers Wereldwijs’ dat op het Udens College loopt. Hier worden ook allerlei dingen gemaakt die tijdens de manifestatie van ‘Uden Wereldwijd’ op 21 mei tentoongesteld.” (foto's: Stephan van Berkel)

[image=174552][image=174553][image=174554][image=174555][image=174556]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant