Afbeelding

‘Het is net ondernemen’

Onderwijs 89 keer gelezen
UDEN - Bij het stafbureau van de Stichting Katholiek Onderwijs Gemeente Uden (SKOGU) in Uden vond vrijdagochtend de feestelijke ondertekening plaats van de intentieverklaring met SVU-wonen, gemeente Uden en de SKOGU over het bouwheerschap van speelleercentrum De Wijde Wereld. Aanwezig bij de ondertekening waren Hans Scheepers (directeur SVUwonen), wethouder Mirjam van den Brand, Frans Dapperen en Frans van den Hoogen namens de SKOGU en Jos van Zutphen van De Wijde Wereld.

[image=174941]

De intentieovereenkomst werd getekend door Hans Schepers van SVUwonen en wethouder Mirjam van den Brand namens de gemeente. Beide partijen gaan De Wijde Wereld ‘gebouwelijk vormgeven’, zoals Jos van Zutphen zegt. “De SKOGU mag als stichting niet bouwen, dus is SVUwonen er als partij erbij gekomen. Je kunt het vergelijken met het gebouw van de Vrije school. SVUwonen heeft de expertise in het bouwen en beheren van gebouwen. Bovendien heeft SVUwonen belangen in de wijk, de leefbare wijk”, legt Van Zutphen uit.
Schepers en Van den Brand legden bij de ondertekening de nadruk op de onderlinge samenwerking. “We zijn in gemeenschap van goederen getrouw en niet onder huwelijkse voorwaarden”, verwoordde Schepers de samenwerking. Vrijdagmiddag zijn ook de vijf enveloppen opengemaakt van de bouwbedrijven die een aanbesteding hebben gedaan. Van Zutphen verwacht dat over een week of twee bekend is welk bedrijf De Wijde Wereld aan de Morgenweg in Uden-Zuid mag bouwen.
“Volgens de architect kan op 10 juni de eerste schop de grond in. Belangrijker vind ik echter wanneer de laatste schop de grond uit gaat. In augustus 2012 moet het klaar zijn, zodat we het nieuwe schooljaar kunnen starten”, aldus Van Zutphen. En dan komt de grote droom uit van de directeur van basisschool ’t Mulderke. “Het heeft allemaal zo lang geduurd. In 2003 lanceerde ik de eerste ideeën. In 2006 werden die ook landelijk opgepakt. Je ziet nu al ontwikkelingen in deze lijn en daar ben ik best trots op. Er zijn al trainingen voor directeuren om ondernemingsplannen te schrijven. Ja, het is ook net ondernemen. Je begint aan iets en je gelooft erin”, aldus Van Zutphen.
Van Zutphen noemt De Wijde Wereld een speelleercentrum. “We hadden de term ‘brede school’, maar die op zijn retour. We wilden een onderscheidende naam. Kinderen kunnen hier straks spelen én leren.”
De nieuwe website van De Wijde Wereld is sinds enkele dagen online.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant