Afbeelding

Damesdag bij rugbyclub Octopus

Sport 57 keer gelezen
UDEN – De dames van Rugbyclub Octopus houden samen met de dames van ARC Bulldogs van de cluster Almere/Amstelveen op zaterdag 7 mei een damesdag aan de Aalstweg 3 in Uden.

[image=175449]

Op deze dag wordt er in de ochtend op niveau en waar nodig een aangepaste training gegeven voor elke dame of meisje die mee wil doen. Basisvaardigheden zoals passen en tackelen worden door middel van leuke oefeningen uitgelegd en voorgedaan. Na de lunch wordt er een of meerdere wedstrijden gespeeld, om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen. Zo proberen de dames van Octopus en ARC Bulldogs Almere/Amstelveen het damesrugby te promoten en willen ze aantonen dat het een totale sport is. Dat er niet alleen - op een veilige manier – fysieke kracht wordt gebruikt, maar dat het ook een ontzettend tactisch en technisch spel is, dat met verstand gespeeld moet worden.
Na afloop wordt de sociale kant van rugby ook getoond, met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom, kom langs in sportieve kleding en met een gezonde portie lef en doe mee. Neem zelf je lunch mee, of maak gebruik van de barbecue. Er kan ook voor 15 euro ingeschreven worden voor een portie chinees en een T-shirt als herinnering aan deze dag. Kantine is om 10.00 uur open en het spektakel begint om 11.00 uur in de ochtend met een training, rond 14.30 start de wedstrijd en de dag eindigt wanneer je zelf wilt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant