Afbeelding

ONK Supermoto voor vijfde keer in Boekel

Sport 18 keer gelezen
BOEKEL - Het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Supermoto komt zondag 15 mei voor de vijfde keer naar Boekel. Op industrieterrein De Vlonder houdt MAC Mova’83 de derde wedstrijd van het kampioenschap in 2011. Marcel van Drunen won al drie keer. De Eindhovenaar is zeker een kanshebber voor deze editie, maar makkelijk zal de 40-jarige coureur het zeker niet krijgen gezien de deelname van Marc Fraikin, Maik Voorwinden, Devon Vermeulen en Ruurd van Roozendaal.

[image=175554]

Fraikin won al één keer in Boekel en de 35-jarige Belg heeft de smaak van champagne te pakken. Voormalig GP-motocrosser Fraikin is zeker een kanshebber voor de titel, maar er zijn meer kapers op de kust. Voorwinden reed in 2010 zijn eerste volledige kampioenschap en wist in de tweede helft van het seizoen te domineren. De 16-jarige Vermeulen werd achter zijn teambaas Van Drunen tweede in het kampioenschap. Dit jaar heeft de scholier echter een andere weg gekozen, hij is niet langer de teamgenoot van Van Drunen en dat zorgt voor vuurwerk op de baan. De rijder die het kwartet van aanvallers op Van Drunen zijn titel compleet maakt is Van Roozendaal. De Fries gaat er nog één jaar volledige tegen aan voordat hij de zaak van zijn ouders gaat overnemen. Van Roozendaal is een bijter en begon dit seizoen heel goed op het podium in Lelystad. Het belooft dus weer veel goeds in Boekel.
Bij MAC MOVA‘83 gaan de rijders om 9.30 uur trainen en omstreeks 12.30 uur gaan de startlichten voor het eerst uit voor de wedstrijden. De entree voor volwassenen is zeven euro en voor kinderen van 12 tot 16 jaar 3,50 euro. Hiervoor kunt u de gehele dag van spectaculaire en veelzijdige motorsport genieten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant