Afbeelding

Grote namen en shows naar Theater Markant

Kunst en cultuur 39 keer gelezen
UDEN – Veel grote namen en internationale shows zijn er komend seizoen te zien in Theater Markant. Het theater presenteerde maandag de nieuwe seizoensbrochure en tegelijkertijd de nieuwe huisstijl. Die is ‘jong en sexy’. Maandag ging ook de geheel vernieuwde website de lucht in.

[image=175643]

Op de voorzijde van de nieuwe seizoensbrochure prijken de schaars geklede Loes Haverkort en Waldemar Torenstra. “Die staan een beetje symbool voor onze nieuwe uitstraling; jong en sexy”, zegt Marjorie van Geenhuizen, directeur van Theater Markant. Ook op de nieuwe programmering is ze trots. “We hebben een prachtig programma, met de beste en mooiste voorstellingen.” Theater Markant is er inderdaad in geslaagd om komend seizoen grote namen en voorstellingen naar Uden te halen. Zo zijn er tributes van U2, Cliff Richard, BZN, Eric Clapton, Johnny Cash en The Beatles. Ook zijn er grote, internationale shows te bewonderen, zoals ‘Rhythm of the Dance’ (de enige echte!), Cuadro Flamenco (de Flamengo in een modern jasje), Under African Skies en ook enkele klassiekers, zoals Zwanenmeer door het Ballet Sint Petersburg.
Met een flinke reeks theaterconcerten komen alle leeftijden aan hun trekken. Grote namen zijn Chi Coltrane, Ernst Janz, Grant & Forsyth, Belle Perez, Di-Rect, Rowwen Hèze en Ellen ten Damme.
Liefhebbers van opera en operette kunnen ook hun hart ophalen, met producties als Carmen, de Barbier van Sevilla en Die Lustige Witwe. Op het gebied van cabaret is Bert Visscher de grote trekker, liefst vier avonden lang. Maar ook NUHR, Leon van de Zanden en Ronald Goedemondt (winnaar Caberetprijs) zijn de moeite waard, evenals Tineke Schouten, Mark van de Veerdonk, Javier Guzman, Freek de Jonge, Purper en Ali B.
In het oog springende musicals zijn Daddy Cool, de Musical Zonder Naam (Zangeres Zonder Naam), Ramses (Shaffy) en Toon, de Musical. Groot is ook het aanbod van jeugd- en familievoorstellingen, zoals Buurman & Buurman, Sesamstraat, Jip & Janneke (familiemusical), Oorlogswinter, het Huis Anubis, De Gebroeders Leeuwenhart, Klein Duimpje de Musical en – een wereldprimeur! – de 3D-voorstelling van Piet Piraat. Aansprekend voor jongeren is de voorstelling ‘Spuiten & Slikken’, naar aanleiding van het BNN-programma. Opvallend is het aantal toneelproducties die gebaseerd zijn op populaire boeken en films, zoals When Harry met Sally, De eenzaamheid van de priemgetallen, De Eetclub (Saskia Noort), Wie is er bang voor Virginia Woolf? en Het Diner (Herman Koch).
De voorstellingen zijn al te reserveren op www.theatermarkant.nl en aan de kassa. De nieuwe seizoensbrochure valt donderdag in de brievenbus bij alle relaties van Markant en iedereen die ooit bij Markant gereserveerd heeft.

[image=175644][image=175645]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant