Afbeelding

Bouwplannen Julianastraat ter inzage

Wonen 50 keer gelezen
UDEN – Het Udense college van B&W heeft dinsdagmiddag bekendgemaakt dat er gestart wordt met de voorbereidingsprocedures voor zowel het bestemmingsplan als het beeldkwaliteitsplan voor Julianastraat 9-11 in Uden. Daar wil projectontwikkelaar PR Bouw de twee aanwezige woningen slopen om er een nieuw appartementengebouw met twintig startersappartementen te realiseren.

[image=175701]

In november 2010 had het college al aangegeven medewerking te willen verlenen aan dit initiatief. Dit werd onlangs opnieuw bevestigd met het sluiten van een grondexploitatieovereenkomst met PR Bouw. Voor deze locatie wordt nu een nieuw bestemmingsplan vastgesteld. PR Bouw heeft een eerste conceptplan opgesteld, terwijl de gemeente Uden dit voor het beeldkwaliteitplan heeft gedaan.
Vooruitlopend op de start van de wettelijk voorgeschreven voorbereidingsprocedures heeft PR Bouw op 27 april omwonenden en geïnteresseerden over het nieuwbouwplan geïnformeerd via een informatieavond. Beide plannen komen voor een periode van zes weken ter inzage te liggen, met daarbij de mogelijkheid om hierop te reageren. Eventuele reacties worden betrokken bij de besluitvorming van beide documenten die is voorzien rond de zomer. Het college van B&W verwacht dat de gemeenteraad in september een besluit neemt rondom de vaststelling van zowel het bestemmingsplan als het beeldkwaliteitplan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant