Afbeelding

Leerlingen UC maken (boek)vrienden

Onderwijs 93 keer gelezen
UDEN – Leerlingen van het Udens College afdeling vmbo hebben onlangs hun voorleeskunsten vertoond op verschillende Udense basisscholen. In het kader van het nieuwe project 'Boekvrienden' trokken drie tweedejaarsklassen erop uit met prentenboeken. Basisschool De Vlonder, Sint Jozef en De Meent werden met een voorleesbezoek verblijd.

[image=175751]

Het nieuwe voorleesproject geldt voor middelbare scholieren als maatschappelijke stage. Docente Antje van Bakel: “Op onze school en in de bibliotheek hebben leerlingen workshops gevolgd. Daarbij kregen leerlingen voorleestips en ze maakten opnieuw kennis met prentenboeken. Mede dankzij de enthousiaste inzet van Coby Oosterveld van de Udense bibliotheek kunnen we terugkijken op een succesvolle eerste editie van het project.”
Niet alleen de organisatie was na afloop erg te spreken over Boekvrienden. De voorlezers reageerden eveneens enthousiast. Anouk Parijs: “Wij moesten voorlezen voor kleuters op de basisschool. Ik vond het erg leuk om te doen en ik had een groepje met enthousiaste kinderen. Ze waren stil als je daar om vroeg. Na het lezen gingen we een tekening maken over een van de boeken. Dat vond ik ook leuk en de kinderen hadden mooie tekeningen gemaakt. Ik vond het heel leuk om te doen!”
Ook vmbo-scholiere Sanne van der Pasch keek met een goed gevoel terug op het project Boekvrienden. “Ik vond het superleuk om voor te lezen bij deze kinderen. Als we volgend jaar een stage moeten zoeken, dan zou ik dit zeker weer willen doen!”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant