Afbeelding

‘Niet op eilandje blijven, maar bruggen bouwen’

Gezondheid 69 keer gelezen
UDEN – De eerste editie van Zorgcafé Uden vindt plaats op maandag 23 mei bij Centrum 3c in Uden. Dit nieuwe initiatief is bestemd voor (para)medici uit de gemeente Uden. Initiatiefnemers Mariëlle Baets, Liesbeth Vermeer en Bas Wolbert willen met het zorgcafé bruggen slaan tussen de vele eerstelijns medici die in Uden binnen een praktijk werkzaam zijn om zodoende de cliënten en patiënten nog beter van dienst te kunnen zijn.

[image=175780]

Diëtist Mariëlle Baets en Liesbeth Vermeer, oefentherapeut Cesar, zijn beide werkzaam bij Centrum 3c. Ze kwamen gezamenlijk tot de conclusie dat ze eigenlijk weinig zicht hadden op welke andere (para)medici zich in Uden bevinden. “Bij ons kwamen vragen op zoals ‘wie zitten er in Uden, wat doen ze en wat zijn hun specialiteiten?’”, vertelt Mariëlle Baets. “Om die vragen te kunnen beantwoorden hebben we samen met fysiotherapeut Bas Wolbert het initiatief genomen om in Uden een zorgcafé te starten. Daarbij worden we ondersteund door Rose-Phoenix en de gemeente Uden.” Liesbeth Vermeer: “In de gemeente Uden is een heel groot zorgaanbod aanwezig. Het is belangrijk om bruggen naar elkaar te bouwen en niet op een eilandje te blijven zitten. Daar worden de patiënten en cliënten mee geholpen, omdat wij hen dan kunnen doorverwijzen naar de juiste persoon. Het is dan ook de bedoeling dat er naar aanleiding van het zorgcafé een naslagwerk ontstaat waarin alle gezondheidsdiensten in de gemeente Uden terug te vinden zijn.”
De eerste editie van Zorgcafé Uden op maandag 23 mei van 17.30 tot 20.30 uur aan de Nieuwe Markt 3c is vooral bedoeld als kennismaking. Zo is er een gesprek over de vraag hoe men elkaar binnen de gemeente Uden kan versterken en is er aandacht voor speeddaten. “Uiteindelijk gaat het zorgcafé om de contacten die er uit kunnen ontstaan”, aldus Mariëlle Baets. “Als je elkaar kent en van elkaar weet wat je doet, wordt het gemakkelijker om mensen door te verwijzen naar een collega van een ander vakgebied. Het samen maken en actueel houden van de sociale kaart van Uden is een belangrijk onderwerp voor het zorgcafé Uden.” Liesbeth Vermeer: “We hebben ideeën genoeg voor het zorgcafé en andere initiatieven. We hopen dat dit, in combinatie met ons enthousiasme, een vast vervolg krijgt.”

Medici van wie het adres bekend is hebben inmiddels een mail ontvangen met daarin de uitnodiging voor de eerste editie van Zorgcafé Uden. Wie binnen de doelgroep valt maar nog geen uitnodiging heeft ontvangen, kan mailen naar of . Een uitnodiging met alle bijzonderheden wordt dan toegestuurd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant