Afbeelding

Slabroekse Paardendagen klaar voor Kick off

Sport 28 keer gelezen
UDEN – De start van de driedaagse menwedstrijd in Uden, de Slabroekse paardendagen, is op vrijdag 13 mei. Het bestuur is samen met vele vrijwilligers volop bezig met de laatste voorbereidingen en de laatste puntjes worden vandaag, donderdag, op de i gezet.

[image=176281]

Op vrijdagmiddag om 14.00 uur start de dressuur voor de klasse 4 en voor enkel- en tweespan paard klasse 3. Op zaterdag is het de beurt aan de 1-2-3 rijders in de dressuur en de vaardigheid. De klasse 4 start dan om 10.00 uur met de marathon. Op zaterdagavond is de traditionele feestavond, voorafgegaan door een barbecue, waar tot in de late uurtjes de dag wordt nabesproken. Op zondag kunnen de 1-2-3 rijders hun kunnen tonen in de zes hindernissen, ontworpen door de parcoursbouwers Jeroen Houterman en Rinie van de Burgt. Zij hebben met medewerking van de vele leden van de Udense Menvereniging een zestal mooie hindernissen neergezet. Op zondag starten ook de klasse 4 rijders in de vaardigheid op volgorde van het klassement na de eerste twee onderdelen.
Naast de menwedstrijden die drie dagen in beslag nemen, wordt er op zaterdag en zondag ook nog een grote springwedstrijd gehouden. Met 600 combinaties aan de start belooft dat ook een waar spektakel te worden. Ook gaan hierbij nog 50 veteranen springruiters de strijd met elkaar aan. Mede langs deze weg bedankt de organisatie de vele vrijwilligers en leden van de Udense menvereniging die allen geheel belangeloos aan dit evenement meewerken. Lees meer op www.slabroeksepaardendagen.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant