Afbeelding

St. Petrus start WAK met kleurrijke klanken

Kunst en cultuur 9 keer gelezen
UDEN - Door heel Nederland vindt dezer dagen de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. Een week voor iedereen die actief met kunst bezig is én daarvan wil genieten! Afgelopen zondag startte daarom de St. Petrusparochie hun bijdrage met een middag vol klankvertoon. Met verschillende muzikale stijlen werden zowel deelnemers als luisteraars getrakteerd op een kleurrijke middag.

[image=176571]

De workshop voor organisten werd gevolgd door maar liefst 5 enthousiaste spelers. Een ieder nam met eigen bagage vol interesse deel en schroomden zich niet elkaars vaardigheden te tonen. Men heeft veel opgestoken van de aanwijzingen die docent Marcus de Haard gaf tijdens een “Fuga” van Bach of de “Suite Gothique” van Boëllman.
De geplande workshop voor dirigenten werd anders ingevuld wegens gebrek aan deelnemers. Een 2e workshop voor organisten was het gevolg, waarin het accent lag op het begeleiden van koren. Verschillende onderwerpen als registratie, juiste voorspel, touche kwamen aan de orde. Het Udense St. Caeciliakoor debuteerde hierbij onder leiding van verschillende ‘stagiaires’. Het koor heeft ook nog zelfstandige optredens gedaan. Soms met medewerking van klarinettiste Marianne du Maine, die ook nog enkele solowerken speelde, en Ans Willemse die met Bügel aanvulde.
Kortom: de middag was een welgeslaagd succes waarin de Parochie zich van haar beste muzikale kant toonde. Enkele bezoekers uitten welgemeend hun waardering dat ze hadden genoten van de muzikale kwaliteit die te bieden was: “Geweldig! Dit moeten meer mensen weten”, aldus enkele bezoekers.
De kunstuitingen van de parochie worden deze week voortgezet met “open repetities” waarin ook de overige parochiekoren die op zondagmiddag verhinderd waren ‘bezocht’ kunnen worden. Dit zal zijn op dinsdag- en woensdagavond in het parochiecentrum aan de Kerstraat 25, Uden. Iedereen is van harte welkom.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant