Afbeelding

'De Maasdijk is van levensbelang'

Sport 4 keer gelezen
Als dijkgraaf van waterschap Aa en Maas kan Lambert Verheijen zich geen mooier traject voorstellen voor een uniek sportevenement als de MaasdijkMarathon. “Het uitzicht op de Maas, de uiterwaarden, de natuur en cultuurhistorie en natuurlijk de Maasdijk zelf, statig en robuust. Maar laten we helder zijn, de Maasdijk is écht van levensbelang. Voor alle mensen en dieren die er achter wonen, óók in het Centrum van Oss. En voor de vele agrarische en industriële bedrijven die hier gevestigd zijn.”

[image=176582]

De Maasdijk is niet alleen mooi, maar beschermt tegen ernstige en levensbedreigende overstromingen. “Dat heeft iedereen afgelopen winter met het hoge water weer kunnen zien”, zegt Verheijen. “Als waterschap Aa en Maas zorgen wij voor een veilige en betrouwbare dijk, voor nu en voor in de toekomst. Maar veiligheid is niet vanzelfsprekend! We moeten ook hier rekening houden met klimaatverandering, met hogere waterstanden en de dreiging die van water uit kan gaan. Wij staan als waterschap aan de lat voor goed onderhoud en nodige investeringen zodat alle inwoners veilig kunnen wonen, werken en recreëren.”

Bijzonder traject
Dijkgraaf Lambert Verheijen hoopt op een succesvolle en sportieve tweede MaasdijkMarathon. “Dat moet lukken met zoveel inzet van betrokkenen en deelnemers. Uiteraard hoop ik dat alle aanwezigen vandaag en in de toekomst genieten van dit bijzondere traject. En blijven beseffen hoe belangrijk deze dijk voor ons allen is.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant