Afbeelding

‘Echt Veghelse aangelegenheid’

Sport 4 keer gelezen
VEGHEL – De 53ste editie van de Veghelse Avondvierdaagse staat weer voor de deur. Van dinsdag 14 tot en met 17 juni lopen ongeveer 1800 kinderen en volwassenen vier avonden 3, 5, 10 of 15 kilometer per avond.

[image=176609]

Het is de 53ste keer dat de Avondvierdaagse wordt gelopen. “In de eerste jaren werd het nog gehouden door wandelverenigingen uit de regio. Die zie je nu nog maar weinig. In de loop der jaren is er ontzettend veel veranderd en is het een echte Veghelse aangelegenheid geworden”, vertelt Jo van der Heijden van Comité Avondvierdaagse Veghel.
De kracht van het evenement ligt volgens Van der Heijden niet zozeer in het lopen zelf. “Vroeger liepen ze in kolonnes met drie man naast elkaar, dat kan tegenwoordig natuurlijk niet meer. Het gaat vooral om de gezeligheid.”
Aan het einde van de vier dagen is er een défilé bij Het Raadhuis en de prijsuitreiking op een podium op de Markt, waar voor iedere deelnemer een medaille klaarligt. Ook is er bij iedere afstand een beker voor de groep die zich het beste heeft gedragen. Hierbij wordt vooral gelet op verkeerstechnisch verantwoord gedrag.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant