Afbeelding

Ontbijt voor 500 Udenaren in Bevrijdingspark

Column 22 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

* “Pomphouders verkopen eigen merk sigaretten.” Prima, maar ik hou er mijn aansteker niet bij.
* “Helikopter stort neer in Veghel, piloot ontsnapt”. Ja, met een schietstoel zeker? En hoe is het wentelteefje (helikopter- stewardess) er aan toe?
* “Heeswijkse bendeleider liet 75 gestolen vrachtwagens in stukken knippen.” Dat waren dus 75 onnavolgbare verdwijntrucks.
* “22 mei a.s. Feestelijke opening Duits Lijntje in Gennep.” Dat moet over Keulse cocaïne gaan, want wij hebben hier op Slabroek 6 bielzen in de tuin liggen!

Ik neem het nieuws met een korreltje zout. Wat wil je? Het klopt vaak maar half en zelfs dat is niet eens helemaal waar. Ik kan hier bijvoorbeeld beweren dat ik erg goed ben in Japanse vechtsport, en dan zien jullie mij al scheermessend door een eikenhouten tafel kluwen, toch? Maar in werkelijkheid heb ik iemand een keer met een krik van mijn Toyota in mekaar gemept. Dus eigenlijk klopt er geen hout van. Zelfs Siciliaans karate (iemand een schop geven terwijl hij door twee mannen met een zonnebril tegen de grond wordt gedrukt) is niet aan mij besteed. Nee beste lezer, je moet niet alles geloven wat je leest.

Zeker met getallen moet je uitkijken. Neem “Unox in Oss heeft 30 varkens nodig om 200 worsten te maken.” Knap hè, wat je een varken niet allemaal kunt leren. Geen wonder dat ze daar in Oss steeds meer mensen ontslaan, denk je dan. Onzin! Je gelooft het bericht alleen maar omdat er getallen in staan. Dat ziet er namelijk heel deskundig uit. “Hans Klok slachtoffer van zakkenroller. Crimineel ontsnapt met 2 konijnen, 16 duiven en 56 speelkaarten.” Jemig, wat een accuraat bericht met al die cijfers, denk je dan, en je loopt er met open ogen in.

Zo kom ik op dat mega-ontbijt van afgelopen donderdag. In het bevrijdingspark zouden 500 mensen uit de Udense wijk Hoevenseveld-Schutveld samen hebben ontbeten. En die maaltijd zou dan onderdeel zijn geweest van een projectweek van de Paulusschool over gezonde voeding en bewegen. Vooralsnog geeft zo’n bericht enkel voeding aan mijn gezond cynisme. Want ik heb even zitten rekenen. Een ontbijt voor 500 mensen betekent o.a. 30 kilo margarine, 15 kilo boterhammenworst, 80 liter volle melk en anderhalve hectare brood. (Uiteraard kloppen die cijfers niet maar dat controleren jullie toch niet.) Kortom, het lijkt me een onzinbericht. Mocht het nou toch waar zijn dan was de projectweek wel een enorm succes. Want het personeel van hoofdsponsor Em-Té moet hiervoor minimaal een week in beweging zijn geweest.

Een x aantal fijne weekenden gewenst door

Mark van de Veerdonk


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant