Afbeelding

Dure reparatie parkeerkelder Brabantplein

Politiek 57 keer gelezen
UDEN – “Er is nooit een bezettingsgraad geweest van 100 procent”, vertelde wethouder Marcel Delhez woensdag in de vergadering van de commissie Algemene Zaken. En ondanks dat er sinds de komst van het parkeerverwijssysteem méér mensen in de kelder onder het Brabantplein parkeren, is de wethouder niet tevreden: “De kelder voldoet niet aan de eisen van een prettig bruikbare parkeergarage.”

[image=176674]

Daar wilde de gemeente dus iets aan gaan doen en een bedrag van 185.000 euro werd vrijgemaakt voor betere verlichting, duidelijker pijlen op de vloer en een flinke schilderbeurt om het grijze gezicht van de parkeerkelder wat op te fleuren met andere kleurtjes.
“Maar daarvoor moet hij eerst lekkagevrij zijn”, vertelde de wethouder en het voorstel is om van de 185 duizend euro er 130 duizend te besteden aan het lekvrij maken van de parkeerkelder. Een boel geld, zo vinden de politieke partijen, maar wat moet, dat moet, dus de gemeenteraad zal volgende week unaniem instemmen met de reparatie.

[image=176675]

Toch waren er wel vragen. De parkeergarage heeft sinds de bouw, ruim tien jaar geleden, altijd gelekt dus de vraag was logisch of er nog garantie op zit? Wethouder Delhez schudde zijn hoofd: “Er zijn te veel goedkeuringsdossiers afgegeven waardoor de aansprakelijkheid niet meer bij de projectontwikkelaar neergelegd kan worden.”
De gemeente draait er dus zelf voor op, maar de wethouder had ook een goed bericht, want de vereniging van eigenaren van de appartementen bij het Brabantplein betaalt mee. Volgens Ruud Geerders wordt de gemeente voor een karretje gespannen. “De gemeente is ook lid en betaalt contributie aan de vereniging van eigenaren. Die hoort het gewoon op te lossen.”
Vooralsnog blijft er straks 55.000 euro over voor het verfraaien van de parkeerkelder en zal de opknapbeurt een afgeslankte vorm krijgen. Het grijs blijft dus vooral grijs, maar waarschijnlijk wel droog. Een garantie daarop kon de wethouder niet geven. “Maar ik neem aan, wél een garantie op de reparatie”, zo stelde Ruud Geerders. “Zodat we misschien wel lekkages hebben, maar de komende tien jaar géén kosten!”

[image=176673]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant