Afbeelding

LGSV: 'Verhitte strijd, maar altijd sportief'

Sport 15 keer gelezen
VEGHEL – Al méér dan 25 jaar komen mensen met een beperking uit het hele land naar Veghel voor het traditionele Van Lieshout Tafeltennistoernooi. Het evenement werd vandaag (zondag) gehouden in het TTCV-gebouw.

[image=176849]

Wilgard van Lee van de organiserende Lichamelijk Gehandicapten Sport Vereniging Veghel (LGSV) spreekt van een geslaagd evenement: "We zagen vaak verhitte strijd, maar altijd sportief." Door afzegging van een grote groep uit Delft - wegens een jubileum – was de deelname wat minder dan andere jaren. In totaal waren er vijftig mensen naar Veghel gekomen. “Maar voor het evenement was dat niet verkeerd,” constateert Van Lee: “Andere jaren was het schema vol en strak; nu was er wat meer ruimte en kon het allemaal wat gemoedelijker gaan. Voor gehandicapten is dat wel belangrijk, want het kan ooit nodig zijn, dat iemand tussendoor even wat rust neemt.” Aan de andere kant kan het daardoor ook verkeren, dat de eerste klasse slechts één deelnemer telde. “Hij speelde nu in de tweede klasse. Daar had hij evengoed de nodige tegenstand.”
In totaal speelden er vanmiddag zes verschillende klassen. De prijzen gingen naar Nick Sander, Karin Geuns, Eric Cede, Ine Korthout, Resa Salehe en Björn Jaeken. “Nee, helaas geen plaatselijke winnaars dit jaar. Die werden allemaal tweede of derde,” lacht Van Lee. De prijzen werden – als altijd – uitgereikt door Henk van Lieshout senior. Van Lee: “Daar zijn we als organisatie wel trots op. Hij is onze hoofdsponsor en toont zijn betrokkenheid door de verrichtingen van de deelnemers met veel belangstelling te volgen. Dat wordt zeer op prijs gesteld.” (foto's: Margot van Kleef)

[image=176850]

[image=176848]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant