Afbeelding

Veghels huis 30 centimeter opgekrikt

Column 35 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Wat een opluchting! Het einde van de wereld is op het nippertje tot 21 oktober uitgesteld. Dus gelukkig hebben we nog net genoeg tijd om in Uden 3 evenementenhallen te bouwen. Fijn hoor. Tegen die tijd hebben in Mariaheide de spechtkuikens net ingecheckt voor hun eerste vliegreis (al kunnen ze ook gewoon weg lopen nu hun treurwilg is gekapt …Krrrak!), de Romeinse beerput in Grave is dan net open voor publiek (maar shit, de tijd dringt!) en gemeente Cuijk kan in Haps nog juist op tijd die 6,5 hectare landbouwgrond opkopen voor haar nieuwe bedrijventerrein, al zal dat Leegakker gaan heten in plaats van Laarakker.

Het wordt dus pas oktober. Mijn plan om eindelijk ’s te gaan joggen laat ik varen. De moeite niet waard, zo net voor de Dag des Oordeels. Lang geleden heb ik ’s een halve marathon gelopen. De eerste twee kilometer alleen. De rest samen met iemand. Echt fijn dat hij me wilde dragen. Ik was eigenlijk van plan geweest om volgend jaar met de MaasdonkMarathon mee te gaan doen. In Oss moet je sowieso harder lopen, wil je het overleven. Vandaar. Op de Acacialaan zijn laatst de wieldoppen gestolen van een rijdende auto. Ik las dat vorige week in de kleedkamer van FC Oss alle portefeuilles van de spelers van tegenstander IJsselmeervogels zijn gestolen. “”Alles eerlijk delen; zij de punten, wij het geld”, moeten ze gedacht hebben.

Overigens, ik zag op Kliknieuws.nl wat foto’s van die MaasdonkMarathon. Naast hardlopers zag ik ook skaters, wat verdwaalde types op een step en zelfs mensen in een roeiboot!? Nou zijn er een boel onverklaarbare dingen op de wereld. Er rijden Hummers rond met een greenpeacesticker, er zijn al abortusklinieken met een wachttijd van twee jaar en ik hoorde dat zelfs Patty Brard pepperspray in haar tas heeft (welke kerel wil iets van dat mens?) … maar een marathon roeien? Kan het krommer? Volgend jaar doen we de MaasdonkMarathon in een Arriva stadsbus, nou goed?

Krom is krom en recht is recht, zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Dat bewees familie Korsten aan de Veghelse Vijverberg. Hun huis stond al vanaf de bouw in 1959 zo scheef als de toren van Pisa. De soep liep constant uit hun kommetjes en in het echtelijk bed lagen ze voortdurend op elkaar. Afgelopen week hebben ze hun huis in één van de hoeken 30 centimeter opgekrikt! Waarschijnlijk een boel werk voor niks want op 21 oktober zakt de handel weer in. Krrrrak!

Geen op het nippertje uitgesteld weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant