Afbeelding

Culturele instellingen: 'Kruisbestuiving'

Kunst en cultuur 48 keer gelezen
UDEN - De zes grote culturele instellingen in Uden, verenigd in het 'Directie Overleg Cultuur' (DOC) presenteerden woensdagavond in De Pul de resultaten, de voortgang en de toekomstplannen van het Cultureel Manifest, dat precies 471 dagen geleden werd gelanceerd. En passant presenteerde het DOC ook haar nieuwe logo.

[image=177785]

Dorry Arts is met Stichting C als laatste toegetreden tot het DOC. Zij is de spil tussen de culturele instellingen en het onderwijs in Uden. Arts presenteerde in De Pul nieuwe filmpjes die zijn gemaakt voor het onderwijs, ter voorbereiding op een bezoek aan culturele instellingen. Elk filmpje is er in drie verschillende versies, voor verschillende leeftijdscategorieën. Het gaat om de bibliotheek, het CKVU, De Pul, de Molen van Jetten, het Museum voor Religieuze Kunst, het Plattelandsmuseum, Theater Markant en Naat Piek.
Marjorie van Geenhuizen presenteerde een nieuw initiatief, 'Midzomernacht in Uden'. "Dit moet een jaarlijks terugkerend evenement worden. We beginnen bewust klein, zodat het kan groeien." De zes culturele instellingen doen allemaal mee. De Pul toont twee films met als thema 'Shakespeare'. De bieb heeft een lezing met componisten als thema. Deze wordt verzorgd door Mark van Platen, over de muziek van Mendelssohn. Bij het Museum voor relgieuze Kunst geven leerlingen van het CKVU een concert. In Markant zijn er twee voorstellingen voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Het gaat om een kinderopera van Frank Groothof (Sesamstraat) en een orkest. Midzomernacht in Uden vindt plaats op 21 juni.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant