Afbeelding

‘Boekje getuigenis van mijn geloof’

Religie 44 keer gelezen
VEGHEL – Bij gelegenheid van zijn gouden priesterjubileum schreef pastor Toon Hendriks een boek. ‘Wandelen met God’ wordt zondag, tijdens een speciale eucharistieviering in de Lambertuskerk, ten doop gehouden. “Dit boekje is een getuigenis van mijn geloof.”

[image=177966]

“Het is geen autobiografie geworden”, vertelt Toon Hendriks over zijn eerste boek. “Het zijn opstellen over zaken die met mijn werk en het geloof te maken hebben gehad.” Het geloof is voor pastor Hendriks een groot goed. “Het is persoonlijk en kostbaar. Kwetsbaar ook. Geloof ben je zo kwijt. Als je geloof niet onderhoudt, dan bloedt het dood, denk ik. Geloof is voor mij een schat! Ook mij kost het veel moeite om het geloof te behouden. Geloofsonderhoud is wezenlijk.” ‘Wandelen met God’ zou daar bij kunnen helpen. Voorop staat daarbij dat Hendriks niets wil opdringen. “Je kunt niet dwingen in geloof. Een overtuiging is heel persoonlijk. Dat neemt niemand je af.”

Vanaf aanstaande maandag is het boekje ’Wandelen met God’ voor € 17,50 in Veghel te koop bij de boekhandels Bek en Schellen en in Uden bij boekhandel Van der Heijden. De speciale eucharistieviering ter gelegenheid van het priesterjubileum van pastor Hendriks is om 14.00 uur in de Lambertuskerk. Van 15.30 tot 17.00 uur is er een openbare receptie in zaal Ambiance aan de NCB-laan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant