Afbeelding

‘Door mandala's leer je jezelf beter kennen’

Kunst en cultuur 14 keer gelezen
UDEN - “Door het mandalatekenen leer je jezelf beter kennen”, vertelt Willemien Geurts. “Soms zie je dingen in een mandala, dat je denkt, ‘hé, da’s waar ook! Zo doe ik dat’.” Samen met haar cursisten exposeert Willemien tot 30 augustus in zorgcentrum Sint Jan in Uden.

[image=177962]

“De vragen van de bewoners komen al”, vertelt Teddy Thenu van Sint Jan als de mandala tekeningen opgehangen worden. “Wat is het? Wat zit erachter?” Want het zijn geen gewone tekeningen, vertelt Willemien Geurts. “Een mandala een cirkel waar vanuit het midden een symmetrische figuur getekend wordt. Het fijne van mandalatekenen is dat je je grens aangeeft door de cirkel te trekken. De punt staat voor jezelf. Je werkt in je eigen vrije ruimte en dat geeft ontspanning.”
De cirkel is een handig kader, vindt cursist Ineke van Thiel. “Ik kan helemaal niet tekenen, vond ik, maar nu heb je allemaal lijnen en daar heb je steun aan.”
In een mandala is een heleboel te lezen over de persoon die hem gemaakt heeft, maar het tekenen draait vooral om, ontspanning vindt Willemien. “Plezier in het mandalatekenen staat altijd voorop en wat je er verder van leert, is meegenomen.”
Bewoners van Sint Jan kunnen zelf ook aan de slag met Mandala tekenen. “Op 19 juli houden we hier een workshop.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant