Afbeelding

‘Softbal hier ondervertegenwoordigd’

Sport 53 keer gelezen
UDEN – “Softbal is als sport in Brabant erg ondervertegenwoordigd”, vertelt Lex Bersi, trainer bij de Honk- en softbalvereniging Uden Red Sox. “Ons softbal aspirantenteam kent momenteel drie speelsters. Zij vormen samen met de meiden van de Starlights uit Schijndel een gecombineerd team. Maar beide verenigingen willen uiteraard het liefst een geheel eigen team op de been zien te brengen.”

[image=178541]

Het hebben van een eigen team heeft als voordeel dat er dan ook onderling wedstrijden gespeeld kunnen worden tussen de Udense en Schijndelse vereniging. Lex Bersi: “Met een aantal clubs uit de regio zijn we bezig om deze sport te promoten, zodat er meer aspirantenteams gevormd kunnen worden. Nu spelen we onze competitiewedstrijden vaak in de Randstad, omdat daar veel meer verenigingen zijn. Daar leeft de sport meer. Het uiteindelijke streven is echter om in Brabant een competitie op te kunnen starten.” De Aspiranten-softbalsters vallen in de leeftijdscategorie tussen de elf en vijftien jaar. Een softbalteam moet uit minimaal negen, maar liefst twaalf of dertien speelsters bestaan om goed mee te kunnen draaien. “Ook bij de jongens en het G-team kunnen we nieuwe leden gebruiken, maar bij de meiden is de nood het hoogst”, vervolgt Bersi. “We zijn dit seizoen pas met dit team begonnen en deze leeftijdsgroep is bij iedere tak van sport wat lastiger in te vullen. Maar dat wil niet zeggen dat het niet kan!” Softbal kent afwijkende regels ten opzichte van honkbal, maar beide vereisen tactisch inzicht. “Het is een denksport”, aldus Bersi. “Als je het spelletje kent kun je er veel plezier aan beleven. Bovendien is het echt een zomersport. Waar veel sporten tijdens de zomerperiode stil liggen, gaan wij juist beginnen.”

Wie interesse heeft de Uden Red Sox te versterken kan gratis komen meetrainen. De Aspiranten-softbalsters trainen op donderdag van 18.30 tot 20.00 uur op Sportpark Moleneind aan de Aalstweg in Uden. Wie meer informatie wenst kan bellen met Lex Bersi op 06-50667100 of kijken op www.udenredsox.nl. Of kom kijken op dinsdag 14 juni als de aspiranten van Starlights/Uden Red Sox vanaf 19.00 uur een wedstrijd tegen Gryphons/Panters 2 spelen op Sportpark Moleneind.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant