Afbeelding

Negentigjarige Dintherse kapper knipt gewoon door

Column 73 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=165263]

De kappersschaar is al ruim driekwart eeuw zijn trouwe kompaan. Iedere inwoner van Dinther heeft er wel ‘s een scheiding aangevraagd. En als het aan de hoogbejaarde Piet Wolters zelf ligt stopt hij pas als God hem haalt. Misschien is hij met zijn 90 jaar wel de oudste kapper van Nederland. Zou kunnen. Ik las van de week dat een Hagenees van 95 jaar was opgepakt voor het stelen van condooms. Ben je verdorie 50 jaar ouder dan je tanden, je kleinzoon zit ook al in het bejaardenhuis ... word je opgepakt omdat je – nota bene - kapotjes jat!? Wat heeft hij daaraan? Ja, het houdt de stank tegen …

Normaal erger ik me aan dit soort kapriolen. Ik heb mijn moeder laatst gevraagd gewoon uit te komen voor haar leeftijd. Eind juni driegde ik namelijk ouder te worden dan zij is. Of neem Patricia Paay. Je dacht, voor een 60jarige krijgt de Playboy onderaan een extra borstenbijlage maar mevrouw Paay bleek helemaal strak getrokken. Had ze een paar maanden op de radiator liggen droogtrekken? Overigens de baas van Playboy, Hugh Hefner, is zelf ook een meester in leeftijdsontkenning. Ouwe Hugh heeft 4 vriendinnen van rond de 30 …denkt hij … maar in werkelijkheid zijn dat natuurlijk dames van de thuiszorg. Weet Hugh veel. De bijna 90 jarige miljardair zegt in vorm te blijven met allerlei natuurlijke producten zoals passievruchtensiroop, kamillethee en amandelolie. Heel heilzaam en tjonge, wat zal het daar lekker ruiken … als hij tegen de kachel pist.

In 2049 word ik zelf 90. Ik ben dan allang met werken gestopt, dat weet ik zeker. Ik zit dan hele dagen op ’n benkske b’ons op Slabroek. Daar kun je me dan zien … en vooral horen: “Heee, rij jij scooter? Bende gek! Toen ik zo oud was als jij liep ik naar school, 15 kilometer heen en 20 terug omdat ik in Berghem nog moest helpen melken. Nee, we hadden het niet breed vroeger. Heel soms mochten we naar de snackbar op het Tramplein in Nistelrode en daar gingen we dan de vingers van klanten aflikken. Weet je, op mijn verjaardag heb ik ’s een jo gekregen, en pas zes maanden later kreeg ik van sinterklaas de andere jo!” Dat soort bejaardenpraat hoor je me dan uitkramen. Tenminste als ik thuis ben en niet vastzit op het politiebureau in Oss op verdenking van condoomontvreemding. “Nee, meneer agent, ik wilde ze alleen lek prikken en dan weer netjes terugleggen … om zo de bevolkingsgroei te stimuleren.”

Een heel heilzaam weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant