Udenaar Nederlands kampioen schoonspringen

Sport 54 keer gelezen
UDEN – Het NK-B schoonspringen vond zaterdag plaats in Alphen aan den Rijn. Vorig jaar behaalde Tycho Meulebeek uit Uden op de 1 meter de titel Nederlands Kampioen in de D-klasse jongens. Dit jaar stond op zaterdag wederom de 1 meter op het programma.

[image=178715]

Zijn titel moest verdedigd worden, maar het leek dit jaar niet helemaal mee te zitten. Tycho was niet optimaal in vorm en maakte enkele kleine slordigheidsfoutjes die er voor zorgden dat hij zijn titel Nederlands Kampioen D-klasse jongens moest inleveren. Hij behaalde in deze fanatieke strijd een vierde plek en miste daardoor net het podium.
Op zondag stond het onderdeel 3 meter plank op het programma in Den Haag. Een onderdeel waar Tycho tijdens een Nederlands Kampioenschap nog niet eerder aan had meegedaan. Volgens de 8-jarige springer was hij de zenuwen goed de baas en gingen de sprongen uitstekend. Tot het einde toe bleef het spannend. De nummer één en twee waren erg aan elkaar gewaagd en uiteindelijk mocht Tycho met 111 punten een mooie gouden medaille in ontvangst nemen en kreeg hij de titel Nederlands Kampioen D-klasse jongens 3 meter.
In de straat waren slingers opgehangen en werd er een klein feestje gevierd en maandagavond 6 juni staat schoonspringer Meulebeek weer gewoon in het zwembad voor zijn training. “Want de volgende wedstrijd in Bonn zit er alweer aan te komen en ook daarvoor moet flink getraind worden”, aldus de 8-jarige fanatiekeling.