Afbeelding

Bitswijkschool vierde bij schoolvoetbalfinale

Onderwijs 60 keer gelezen
SUSTEREN – Het jongensteam van basisschool Bitswijk uit Uden is zaterdag vierde geworden tijdens de Zuid II finale van het schoolvoetbaltoernooi in Susteren. Samen met vijf andere teams streden ze om de felbegeerde titel. De kruisfinale ging verloren, waardoor ze met een vierde plaats veel te weinig kregen voor hun goede spel.

[image=178724]

Rond kwart voor acht waren de 14 spelers met hun meegebrachte supporters op school voor het vertrek naar Susteren. Met ongeveer 50 mensen ging het in een grote touringcar naar Limburg. In het kielzog waren ook nog een aantal auto's met supporters op eigen gelegenheid, die naar de finales afreisden.
De eerste wedstrijd tegen De Schakel werd verdiend met 1-0 gewonnen. Meteen hierna speelden ze de tweede poulewedstrijd tegen de Burgemeester Willemseschool. Hoewel zij allemaal een 'kop' groter waren, was de Bitswijk de best voetballende school. Dat het uiteindelijk maar 2-0 werd was te danken aan goed keeperswerk van hun doelman.
In de kruisfinale werd gespeeld tegen de nummer twee van de andere poule, basisschool de Maasakker. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. De twaalfde penalty werd door de Udense school gemist. De jongens lagen verslagen op het veld, maar vingen elkaar vervolgens ook prima op. Bij het verlaten van het veld kregen ze een groot applaus van onze grote groep supporters.
De wedstrijd om de derde en vierde plaats kwam eigenlijk te snel. De teleurstelling was nog niet verwerkt en zelfs de coach was even uit het veld geslagen. Opnieuw was de Schakel de tegenstander. Het kwaliteitsverschil uit de eerste wedstrijd was weg. Uit een vrije trap werd het 1-0. De Bitswijkschool kwam terug tot 1-1, maar opnieuw een vrije trap betekende 2-1. Een vierde plaats was eigenlijk te weinig voor het goede spel. De spectaculaire prijsuitreiking maakte wel wat goed. Onder stampende muziek werd elk team op het podium geroepen. Elke speler kreeg een medaille en natuurlijk was er voor de ploeg een prachtige beker, met hele grote oren. De terugreis in de bus verliep rustig. Tegen de tijd dat ze in Uden waren, kon een aantal spelers alweer genieten van het behaalde resultaat. Het is hartstikke knap om vierde van Zuid-Nederland te worden. Een prestatie die de Bitswijkschool in de 46 jaar hiervoor nog nooit heeft behaald. De Bitswijkschool is dan ook supertrots op Stan van der Loop, Teun van Acker, Giel van den Brand, Mex Schiltmans, Jordie van den Anker, Redouane Moufid, Marijn van Wel, Scott Willems, Roel Clarijs, Davy van den Berg, Anant Sharma, Ryan van de Ven, Martijn Verhoeven en Jordy Runge.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant