Afbeelding

DTC Coureur pakt eerste overwinning

Sport 96 keer gelezen
HENGELO – Na de tegenslag van de afgelopen wedstrijd was het dan eindelijk zo ver. De eerste overwinning is een feit voor Leon Bovee van het DTC Pirelli Racing Team. Pas twee weken voor het evenement op de Varsselring in Hengelo werd er ingeschreven, aangezien Leon geen voorstander is van de stratencircuits.

[image=178768]

Tijdens de kwalificaties was het Leon die telkens bovenaan in de lijsten te vinden was. De eerste kwalificatie reed hij naar een tweede tijd. In de tweede kwalificatie wist Leon nog een seconde van zijn tot dan beste tijd af te rijden. Dit bracht hem naar zijn tweede pole position van het seizoen. Leon: “De pole hebben is mooi, maar zondag worden de punten verdeeld. Dat hebben we de afgelopen wedstrijden al vaak genoeg gezien!”

[image=178767]

Leon had een goede start en had meteen een voorsprong te pakken op de achtervolgers. Hij kwam de eerste ronde door in koppositie. Binnen enkele rondes wist Leon een voorsprong op te bouwen van 4 seconden. En nog belangrijker, Leon wist door een uitermate strakke race de achtervolgers ook op ruime afstand te houden. Wat een manier van Leon, om op deze wijze - van start tot finish op P1 - zijn eerste overwinning in de Supersport op zijn naam te schrijven. Leon: “Super dit en dan uitgerekend hier! Het zat er dit seizoen al een beetje aan te komen, maar dat het dan uitgerekend hier gebeurt, op een circuit waar ik nog niet eerder in actie ben gekomen. Ik wil het gehele team bedanken! Peter en Rob, de mannen achter het DTC Racing team! De monteurs die me een topmotor hebben meegegeven. De Hartelman R6 liep weer als een kogel!”
Het succes voor het team werd compleet gemaakt door een solide race van Superbike-piloot Raymond Schouten. Van P3 gestart wist hij zijn R1 ook als derde over de finish te brengen. De volgende races vinden plaats op het Paalgraven circuit in Oss op 1e en 2e Pinksterdag.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant