Afbeelding

Dit is wat Boerdonk nodig heeft

Column 52 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Ik kreeg gisteren een SMSje van mijn neef Niko uit een kliniek voor gokverslaafden: “Volgende week mag ik naar huis, wedden?”. Tja, wij Veerdonken hebben nou eenmaal aanleg voor verslavingen. Als baby ben ik pas op mijn tweede gestopt met melkpoeder snuiven en als puber heb ik geëxperimenteerd met XTC pilletjes …op onze hond. Momenteel ben ik televisieverslaafd. Zo droomde ik vannacht dat ik meedeed met een televisiespelletje, een soort kruising tussen miljoenenjacht en CSI. Ik schoot tijdens de uitzending het meisje met koffer 16 dood, vluchtte met 5 miljoen de studio uit maar werd gepakt op mijn speekselsporen op de jurk van Linda de Mol. Ja, het gaat ver. Al zal ik me nooit aan harddrugs wagen. Ik zeg altijd: cocaïne is nooit de oplossing, tenzij je het in het water gooit. Van harddrugs word je ook irritant en hyperactief … dacht ik. Maar dat schijnt mee te vallen. Van de week is op een Schijndelse rotonde een automobilist aangetroffen die met draaiende motor en harde muziek heerlijk lag te slapen. Hij bleek niet gedronken te hebben maar zwaar onder invloed te zijn van harddrugs. Jemigdepemig, voor mensen die aan slapeloosheid lijden is er dus nog hoop! Overigens, toen de slapende snuiver “na enkele pijnprikkels” wakker werd en de politie hem vroeg een drugstest te doen, verzuchtte hij: “Prima, ik wil echt alle drugs testen die je maar hebt.” Dat is dan weer weinig hoopgevend, wel?

Even wat anders. Je leest een krantenkop met de tekst “Dit is wat Boerdonk nodig heeft”. Waar gaat dat dan over, denk je? Over een alfabetiseringscursus, een van der Valkhotel of een hek om de bebouwde kom? Nee, Boerdonk zit al jaren te springen om nieuwbouwwoningen. Er is namelijk een exodus aan de gang. Dagelijks zie je grote groepen jongeren richting de grote stad (Erp, Gemert , Beek en Donk) trekken. Maar deze uittocht is nu een halt toegeroepen, jubelde de voorzitter van de dorpsraad. Want van de week zijn er welgeteld twee nieuwbouwwoningen opgeleverd. En binnenkort komen er nog elf bij! En dan te bedenken dat Boerdonk sinds het jaar 1123 (plundering door Ridder Frisselstein) bij de gemeente Veghel hoort. Nota bene Veghel, waar een ambtenaar lijkt te worden betaald per strekkende maatregel, en waar je bij Bouw en Woningtoezicht een vergunning nodig hebt, wil je een feestje bouwen, jawel, dat zelfde Veghel heeft dan toch wat gedaan voor haar vergeten wingewest. Komt allen wonen in Boerdonk, schitterende badplaats aan de Aa. Er is nog hoop!

U gaat een geweldig weekend tegemoet, wedden?

Mark van de Veerdonk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant