Afbeelding

Samenwerking Markant, Blauwe Kei en kasteel

Kunst en cultuur 34 keer gelezen
UDEN - Theater Markant, Kasteel Heeswijk en Theater De Blauwe Kei werken aan een gezamenlijk locatieproject. Theater Nomade uit Amsterdam benaderde Kasteel Heeswijk om de wereldberoemde toneelklassieker Danton’s Dood (1835) ten tonele te brengen.

[image=179825]

Het stuk gaat over de wereldberoemde toneelklassieker Danton’s Dood en is prachtig geënsceneerd door Theater Nomade. Het is tragisch en politiek gekleurd, maar doordrenkt met absurde humor. Het verhaal over de Franse revolutie waarin twee kopstukken, Danton en Robespierre, lijnrecht tegenover elkaar staan. Ooit streden zij voor dezelfde idealen, maar na de revolutie, waarbij het bestuur ten val werd gebracht, raken zij het meer en meer oneens over de te volgen weg. De levensgenieter Danton eist respect voor mensenlevens, maar advocaat Robespierre dreigt de guillotine zijn werk te laten doen. Een prachtig historisch verhaal gespeeld door kleurrijke personages met 18e eeuwse kostuums en pruiken. Het toneelstuk bestaat uit afwisselende scènes met veel vaart in een zeer toegankelijke en muzikale voorstelling op een unieke, monumentale locatie.
De voorstellingen vinden plaats op dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 september op Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther. Het betreft een buitenproject op een overdekte tribune. De kaartverkoop is al gestart. Kaarten voor Danton en de Franse Revolutie kosten € 17,50 en zijn online te reserveren bij Theater Markant en Theater De Blauwe Kei. Bij Kasteel Heeswijk zijn de kaarten telefonisch en aan de kassa te reserveren.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant