Afbeelding

‘Als je ziet hoeveel mensen creatief zijn’

Kunst en cultuur 61 keer gelezen
VOLKEL – “Als je ziet hoeveel mensen creatief zijn”, vertelt Hans Beekmans. “Ook mensen die nog nooit geëxposeerd hebben! Die mensen willen we een duwtje geven, om ook eens in de openbaarheid te laten zien wat ze kunnen.”

[image=179873]

Kunstenaars die voor het eerst naar buiten treden, maar ook ervaren creatievelingen tonen hun werk zondag 26 juni van 11.00 tot 16.00 uur in Jeugdhuis De Sprong aan de Aert-Willemstraat 8 in Volkel tijdens de Kunst-expo Volkel die georganiseerd wordt door de KBO Volkel. De ouderenbond van Volkel hoopt met expositie wat geld binnen te halen, om als vereniging goed te kunnen blijven draaien, zeker nu de KBO een nieuwe plek krijgt in de multifunctionele accommodatie. Graag ziet de KBO daar een soort van huiskamer verschijnen. “Waar jong en oud elkaar kan ontmoeten”, vertelt voorzitter Toon van de Ven. Ook de expositie heeft als doel het contact te creëren tussen jong en oud. “Kunst is een heel sociaal gebeuren. Als ouders bezig zijn met kunst en de jongeren vinden het mooi, heb je de kans dat ze zelf ook iets gaan proberen.”
Ook andersom kan natuurlijk, want de ouderen van nu kregen vroeger vaak niet de kans zich aan schilderen, tekenen, beeldhouwen, boetseren, houtbewerken of andere kunstvormen te wijden. “Ik ben op mijn 55ste gestopt met werken en toen nog de kunstacademie gaan doen”, vertelt Hans Beekmans. “Mijn advies: begin zo vroeg mogelijk!”
Op de Startbaan in Volkel geeft Hans les aan veel beginners die hij ziet opbloeien tot echte kunstenaars. “Er zijn mensen die echt heel mooi werk maken!” Werk dat is te zien tijdens de expositie van de KBO. “Maar iedereen kan dan laten zien wat ze in petto hebben!”

Kunstenaars kunnen zich aanmelden tot en met 18 juni om mee te doen aan de Kunst-Expo via 0413-272561 of Wethouder Delhez opent de expositie zondag 26 juni om 10.45 uur.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant