Afbeelding

FC Uden tegen oud-NEC: 4-1

Sport 104 keer gelezen
UDEN – De wedstrijd tussen het eerste elftal van FC Uden en oud NEC-spelers was volgens voorzitter van de jubileumcommissie Marco Hol maar een onderdeel van het totale programma, het was toch ook een hoogtepunt zaterdagmiddag. De sfeer zat er goed in op de Vlasakker, waar het 40-jarige bestaan van FC Uden werd gevierd. NEC had met enige moeite een compleet elftal op het veld gekregen. Met als verrassing toch keeper Wim van Cuijk uit Uden. Die zou eigenlijk vanwege een enkelblessure niet mee doen. De eindstand: 4-1.

[image=179995]

“Ik kon het toch niet laten”, glimlacht Van Cuijk na de wedstrijd terwijl hij steeds weer op zijn schouders wordt geslagen en handen moet schudden. “Dat doen ze allemaal uit leedvermaak. Morgen doet alles pijn. En niet alleen bij mij hoor. Er zijn er bij die al over de zestig zijn. Die piepen ook wel morgen.” John Vievermans, ook uit Uden, deed alleen de tweede helft mee. Hij speelde bijna 250 officiële wedstrijden voor NEC en sloot zijn carriëre af bij UDI. Enkele anderen waren Carlos Aalbers (veel wedstrijden voor NEC gespeeld enmomenteel technisch directeur bij NEC), Dick Mulderij (ex-Vitesse en NECc) Henk Grim (oud topscoorder van de 1e divisie) Frank Wijnhoven ( ex-Graafschap en NEC) Luc Maes, Wilco van Buuren (ex-Ajax, Willem 2 en Ado en werkzaak geweest als trainer bij NEC). De wedstrijd was gesponsord door Super de Boer De Laak.
De middag begon met een grote reünie waar meer dan tweehonderd uitnodigingen voor verstuurd waren. Volgens voorzitter Hans van Collenburg lopen de contacten met de andere voetbalverenigingen in Uden ‘als een tierelier’. Dat bleek ook tijdens de receptie waar UDI’19 als oudste vereniging van Uden het 40-jarige ‘broekie’een vaatje bier cadeau deed. Ook burgemeester Henk Hellegers en wethouder John Timmers kwamen een biertje mee drinken. Oud-wethouder Harrie van den Elzen keek als buurman tevreden vanuit een hoekje toe. “Ik heb deze velden hier nog als wethouder neergelegd. Het is eigenlijk meer een ‘Ujese’club dan UDI. Daar zit meer import bij”, wist hij te vertellen. “Wij hebben nooit last van deze mensen. De club doet alles in overleg met de buurt. Dat gaat goed samen.”
De jeugd komt morgen, zondag met een sport- en spelmiddag aan hun trekken. Het weekend krijgt een spetterend slot in de vorm van een feestavond met als thema de 70’s. De kantine wordt omgetoverd tot een feesttent uit die tijd. “Dat zullen veel wijde broekspijpen, roze brillen en lang haar worden”, lacht Collenburg. Hij heeft er echt zin in.
Kijk voor de festiviteiten op www.fcuden.nl
(Foto: Margot van Kleef)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant