Afbeelding

Hapsenaar maakt enorm kunstwerk van zand

Column 79 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

“Als Robin van Persie mijn mentaliteit had gehad was hij veel eerder absolute top geweest.” Mooi citaat, niet? Het komt uit het blad Voetbal International. Aan het woord is Jos Heijmans, oud- rechtshalf van het zesde elftal van het Loosbroekse WHV. In zijn vrije tijd is Jos (nog eventjes) burgemeester van Bernheze maar ook als topvoetballer kon je hem nauwelijks op enige vorm van bescheidenheid betrappen. Met Jos erbij had een wedstrijd veel weg van de eerste wereldoorlog maar dan met 15 minuten rust. Menig tegenstander had na afloop het wapen van Bernheze in zijn kuiten staan, in de vorm van 8 noppen. Jammer dat Heijmans binnenkort naar Weert vertrekt. Althans dat vind ik. Het ziekenhuis Bernhoven denkt daar heel anders over want die kunnen die extra scheepslading gips voor het komende voetbalseizoen nou weer afbestellen. En hoe moet dat nou verder met de topsport in Loosbroek als Jos straks is vertrokken?

In Madurodam is van de week brand uitgebroken. Het was een enorme fik! De rookwolken waren tot een afstand van drie meter in de omtrek te zien. Na afloop lag de helft van de gemeente Den Bosch in de as … en wat nu? Geen idee. In Hilversum is een aflevering van het programma Spoorloos verdwenen. En ten gevolge van een dubbele boeking zal PSV dit weekend thuis spelen tegen niemand minder dan Guus Meeuwis. Hoe ze dat gaan oplossen? Al schiet je me dood.

Daarover piekeren heeft totaal geen zin. Dat weet ik sinds vorige week. Toen keek ik namelijk naar het journaal op omroep Brabant en zag daar een reportage over een reusachtig zandsculptuur langs de provinciale weg bij Cuijk. Het kunstwerk was gemaakt door Hein Aldenhoven uit Haps. De verslaggever vroeg aan de kunstenaar wat het voorstelde; een troon, een tempel of iets van de Efteling? “Allemaal goed”, zei Hein toen, “als ik iets maak denk ik nergens aan en zo ontstaan de mooiste dingen.” Kijk, daar kunnen we wat van leren. Weg met al dat getob over hoe het allemaal verder moet. Hoe groot wordt dat theater aan de Veghelse Noordkade? Gaan de plannen voor een crematorium in Boxmeer echt in rook op? En hoe gaat die Talentencampus bij het FC Oss-stadion er uitzien? Onzin. Niet nadenken maar gewoon bouwen, dan ontstaan de mooiste dingen. Het wordt vast iets … zo niet dan breken we het weer af. Prachtig, als Jos Heijmans die mentaliteit had gehad was hij nóg eerder absolute top geweest. Als voetballer bedoel ik dan.

Een gedachteloos weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant